Ekonomi AÜ ve THY’den havacılıkta iş birliği

AÜ ve THY’den havacılıkta iş birliği

Paylaş
AÜ ve THY’den havacılıkta iş birliği

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKHUMER) ile Türk Hava Yolları (THY) Havacılık Akademisi arasında havacılık eğitimleri konusunda iş birliği protokolü imzalandı

Protokol kapsamında üniversite öğrencileri, THY Havacılık Akademisi’nin verdiği dijital ve karma ortamda sunulan havacılık eğitimlerini, çok daha avantajlı kurs ücretiyle alabilecek ve sertifika sahibi olacak. Ayrıca öğrenci olmayan katılımcılar da uygun şartlarda sertifikalı havacılık eğitimi alabilecek.
Eğitimler Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve AKHUMER bünyesinde THY tarafından bu konudaki gerekleri sağlayarak yetkilendirilen AÜ akademik personeli tarafından ulusal ve uluslararası standartlarda verilecek.


'ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK'


Prof.Dr. Mustafa Ünal, "Üniversite olarak bölgemizdeki kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğinde olduğu kadar ulusal ve uluslararası kuruluşlarla da eğitim, bilim ve teknolojik iş birliğini önemsiyoruz. Bu kapsamda yaptığımız protokol ile her iki taraf için de önemli kazanımlar sağlayacak iş birliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz" dedi.


Haberin Devamı