Antalya AÜ'de akademik tören

AÜ'de akademik tören

Paylaş
AÜ'de akademik tören

AÜ'de akademik tören

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 2019 yılında akademik unvan alan, unvanı yükseltilen ve kadroya atanan öğretim üyeleri ve emekli öğretim üyelerine teşekkür için 'Akademik Tören' düzenlendi.
AÜ Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, rektör yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Ahmet Ögke, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, AÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.
50 profesör, 49 doçent, 35 Dr. Öğretim üyesi toplam 134 akademisyenin biniş giydiği törende konuşan Rektör Mustafa Ünal, üniversitelerin nitelikli ve kaliteli nesiller yetiştirmenin yanı sıra, bilimsel araştırmalarla toplumsal gelişime katkılar sunmak gibi temel görevleri bulunduğunu söyledi. Rektör Ünal, "Yoğun sabır, emek ve aralıksız çalışmalarınızın sonucunda elde ettiğiniz bilimsel başarılarınızın akademik unvan olarak karşılığını alacağınız bu anlamlı günde hepinizin heyecanını yürekten paylaşıyorum" dedi. Rektör Ünal, tarih boyunca toplumların politik, ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimleri incelendiğinde bu gelişimlerin ardında araştıran, sorgulayan, azim ve sabırla üreten bilim insanlarının olduğunun açıkça görüldüğünü ifade etti.
Bilim insanının, yaşadığı evreni anlama ve toplumla ilgili hakikate ulaşma çabasının sonucunda ortaya çıkan büyük fikirler ve büyük projelerin toplumların gelişim süreçlerinin her zaman itici gücü olduğunu belirten Rektör Ünal, "Hepinizin huzurunda bir kez daha belirtmek istiyorum ki, her bir ferdi ile üniversitemizin ve ülkemizin gelişimi adına gecesini gündüzüne katarak insanlık için durmadan çalışan siz değerli bilim insanları ile aynı yolda yürümekten onur ve gurur duyuyorum. Hocalarımız emeklerinin karşılığını birazdan giyecekleri akademik binişlerle elde edecek. Biniş giyecek hocalarımızı şimdiden tebrik ediyor, emeklerinden dolayı kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Üniversite olarak yeni yılda da başarılarımızın artarak devam etmesini diliyor, 2020 yılının hepimize sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı