AÜ'den çocuklara 'jelibal' müjdesi

AÜ'den çocuklara 'jelibal' müjdesi

04 Aralık 2019, Çarşamba 11:20
A A
AÜ'den çocuklara 'jelibal' müjdesi

 

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda bal kullanılarak geliştirilen yumuşak şekerleme teknolojisi, AÜ Teknoloji Transfer Ofisi (AKDENİZ TTO) tarafından gerçekleştirilen ticarileştirme çalışmaları ile üretime kazandırılmak üzere TreetBuba Tarım ve Teknolojileri A.Ş.'ye lisanslandı.

Growtech Tarım Fuarı'nda AKDENİZ TTO'nun girişimiyle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Bitki Islahı Proje Pazarı'nda gerçekleştirilen lisanslama törenine, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal, TreetBuba Tarım ve Teknolojileri A.Ş Genel Müdürü Mustafa Tamer ve buluş sahibi araştırmacılar katıldı. Gerçekleştirilen imza töreni ile 'jelibal' adı verilen ürünün ticarileştirme sürecinin ilk adımları atıldı.

AÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erbaş, Dr. Öğr. Üyesi Sultan Arslan Tontul ve Arş. Gör. Ceren Mutlu tarafından yürütülen Ar-Ge çalışmalarıyla balın doğal ve fonksiyonel gıda özellikleri korunarak çocuklara yönelik yumuşak şekerleme formuna dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan ürün ile çocukların bal yemesi kolaylaştırılarak, şeker şurubundan yapılmış sağlıksız şekerlemeye maruz kalma oranlarının azaltılması ve bal tüketiminin artırılması hedefleniyor.

FOTOĞRAFLI

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Antalya'daki araçların yüzde 47'si otomobil