Antalya AÜ'den ziraat mühendislerine İHA eğitimi

AÜ'den ziraat mühendislerine İHA eğitimi

Paylaş
AÜ'den ziraat mühendislerine İHA eğitimi

AÜ'den ziraat mühendislerine İHA eğitimi

ANTALYA,(DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Havacılık Uygulama Merkezi(AHUM), ziraat mühendisleri için özel olarak İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitimi düzenledi. Eğitimlere katılan Platin Kimya Ürün ve Ar-ge Geliştirme Direktörü Mustafa Dere ile 13 bölge müdürü de eğitimlerini tamamlayarak İHA-1 ehliyetlerini aldı.

Belge takdim törenine AHUM Merkez Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu ile Merkez Müdür Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Topuz da katıldı. Direktör Mustafa Dere'ye İHA-1 ehliyetini ve Haberleşme ve Telsiz Sertifikası'nı Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker takdim etti.

KULLANIM ALANI GENİŞLİYOR

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Toker, drone kullanımlarının her alanda yaygınlaştığını belirterek, "Tarım sektöründe de drone kullanımı artıyor. Tarım alanlarının drone ile takibi ve ilaçlama uygulamaları yaygınlaşıyor. Bu dönüşümde Akdeniz Üniversitesi olarak biz de tarım sektörüne destek veriyoruz" dedi.

Görüşmede ayrıca ürettiği 200'e yakın ilaç çeşidi ile özellikle tarımsal anlamda ihracat yapan ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılarda bulunan şirket ile üniversite iş birliği de görüşülerek bölge ekonomisine nasıl katkıda bulunabileceği değerlendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı