Ekonomi Av sezonu 15 Nisan'da sona erdi, tezgahlar dip balıklarına kaldı

Av sezonu 15 Nisan'da sona erdi, tezgahlar dip balıklarına kaldı

Paylaş
Av sezonu 15 Nisan'da sona erdi, tezgahlar dip balıklarına kaldı

Balık avı yasağının 15 Nisan’da başlamasının ardından balıkçılar, umudunu mezgit, barbunya ve istavrit gibi dip balıklarına bağladı

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, kıyı balıkçıları tarafından avlanan balıkların yavaş yavaş tezgahlardaki yerini almaya başladığını söyledi. Özellikle barbunya avcılığından ümitli olduklarını vurgulayan Ali Bayrak, mezgit ve istavrit avcılığının da fena olmadığını dile getirdi.

Ali Bayrak, 1 Eylül’e kadar kıyı balıkçılarının avladıkları balıkların tezgahları süsleyeceğini belirterek "Küçük tekneleriyle denize açılan kıyı balıkçılarımız, limana elleri boş dönmüyor. İnşallah barbunya başta olmak üzere mezgit ve istavrit gibi
balıkların avcılığı giderek artar. Çünkü sezon, bilindiği gibi kötü geçti. En azından kıyı balıkçılarımızın yüzü gülsün istiyoruz. Tezgahlarda mezgit, istavrit ve barbunya balıklarını görebiliyoruz. Umudumuz bollaşarak devam etmesi"
dedi.


10 LİRADAN SATIŞA SUNULUYOR


Balık fiyatlarının da makul seviyede olduğuna işaret eden Ali Bayrak, avlanan balıkların türlerine göre 10 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu söyledi.

Haberin Devamı