Gündem Avcılar Belediye Başkanı ve temizlik işçileri arasında gerginlik

Avcılar Belediye Başkanı ve temizlik işçileri arasında gerginlik

Paylaş
Avcılar Belediye Başkanı ve temizlik işçileri arasında gerginlik

Avcılar Belediyesi'nde maaş alamayan temizlik işçileri, alacaklarının zamanında ödenmediği gerekçesiyle iş bıraktı. İş bırakan eylemcilere seslenen CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli; " 1900 liraya vasıfsız işçi çalıştıran bir kurum bana gösterin. İşinizi, emeğinizi düşünüyorsanız işinizin başına dönün. Hukukunu sonra düşünürüz." dedi

Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçiler aylardır maaş ödemelerinin zamanında yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Yüzlerce işçi, hem ödenmeyen maaş, hem de gerekçesiz işten çıkarılan işçi arkadaşları için belediye yönetimini protesto etti.

"1900 TL'YE VASIFSIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN VAR MI?"

Protestonun üçüncü gününde Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, işçilerin yanına giderek bir konuşma yaptı. Handan Toprak Benli, eylem yapan işçilere seslenerek: " 1900 liraya vasıfsız işçi çalıştıran bir kurum bana gösterin. Var mı?" diye sordu.

"İŞİNİZE BAKIN, HUKUKU SONRA KONUŞURUZ"

Handan Toprak Benli, işçilerin tepkisi üzerine konuşmasını daha da sertleştirerek. " Üç gündür bu eyleme sürdüren 100 işçiye sesleniyorum. Sizleri haksız hukuksuz bir eylem yaptırılarak, iş akdinizi sonuçlandırılıp , tazminatsız işine son verilmesi suçu işletiliyor. Bunu yapmayın. İşinizi,emeğinizi istiyorsanız işinize gücünüze bakın. Hukukun sonra konuşuruz. " dedi.

Haberin Devamı

"5 BİN TL MAAŞ ALANLAR SİZLERİ TEHDİT OLARAK KULLANIYOR"

Belediye Başkanı eylem yerinden ayrıldığı sırada işçiler kendisini yuhalayınca megafonu eline alarak işçilere " 5 bin lira maaş alıp, Belediye başkanından fazla maaş alıp sizleri tehdit olarak kullanmasına izin vermeyin. " diye seslendi. İşçilerle arasında itiş kakış yaşanmasının ardından Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, işçilerin yanından ayrıldı.