Gündem Avcılar yaban hayvanları için yiyecek bıraktı

Avcılar yaban hayvanları için yiyecek bıraktı

Paylaş
Avcılar yaban hayvanları için yiyecek bıraktı

Van'ın Erciş İlçesi Avcılar Derneği üyeleri aşırı soğuklardan dolayı yem bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı

Van’ın Erciş İlçesi’nde etkili olan aşırı kar yağışı yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Birçok kuş türü ve yaban hayvanının yaşadığı bazı bölgelerde don olunca, Erciş Avcılar Derneği Başkanı Sami Demir ve üyeleri harekete geçti. Topladıkları ekmek, buğday ve bulgur gibi yemleri yaban hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelere bıraktı. Dernek üyeleri ulaşamadıkları bazı bölgelere de küçük teknelerle gitti.

Dernek Başkanı Sami Demir, tüm dünyada olduğu gibi Erciş’te de kışın çetin geçtiğini belirterek, yaban hayatının zor günler geçirdiğini ifade etti. Hayvanların yaşadığı bazı bölgelerde 1 metreyi aşan kar ve buzun olduğunu anlatan Demir, "Biz dernek olarak her yıl düzenli olarak kış aylarında doğaya yem bırakıyoruz. Özellikle bu yıl çok çetin bir kış geçirdik.

Canlıların bulunduğu yerlere geldiğimizde bazen bir metreye yaklaşan kar kalınlığının olduğunu düşünürsek bu canlıların yiyecek bulmalarının ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliriz. Üyelerimizle birlikte doğal hayatı hem korumak hem de bizden sonraki nesillerimize sürdürülebilir bir doğa bırakmak için bu tür çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlara da sesleniyorum. Hiç bir şey yapamam diye bir şey yoktur. En basit yöntem balkonunuza küçük bir kap koyarak içine artık ekmek ve yiyecekleri koyabilirsiniz. Hem seyir zevki güzel olur hem de, hayır kazanırsınız" dedi.

Kenan AŞÇIĞOLU/ERCİŞ (Van), (DHA)