Gündem Avcılar'da rehine operasyonu

Avcılar'da rehine operasyonu

Paylaş
Avcılar'da rehine operasyonu

Avcılar'da, alacaklısının evine giden Telat Kılıç (41), ev sahibi ve eşini rehin aldı

Telat Kılıç, iddiaya göre, güvenlik sistemleri ile ilgili malzeme aldığı Salih Dede'ye (50), yaklaşık 60 bin lira borçlandı. Ancak aradan zaman geçmesine rağmen Kılıç borcunu ödemedi.

Haberin Devamı

Salih Dede'nin parasını istemesi üzerine bunalıma giren Kılıç, saat 18.30 sıralarında konuşmak için Dede'nin Gümüşpala Mahallesi Çapari Sokak Numara 15'deki 3 katlı villasına gitti.

Bir süre parayı ödeyemeyeceğini anlatan Kılıç, daha sonra belindeki tabancayı çıkartarak Salih Dede ile eşini rehin aldı. Bu sırada evde bulunan Dede'nin biri kız iki çocuğu kaçarak kurtuldu. Kılıç, bir süre sonra Dede'nin eşini de serbest bıraktı.

POLİS MAHALLEYİ KUŞATTI

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, evin bulunduğu sokağı boşaltarak çevrede güvenlik önlemi aldı. Çatışma ihtimaline karşı mahallede yoğun güvenlik önlemi alınarak özel hareket polisleri beklendi.

Evin çevresi özel hareket polislerince kuşatılarak Kılıç'a, ‘teslim ol’ çağrısı yapıldı. Ancak uzun süren ikna çabaları sonuç vermedi. Bunun üzerine polis operasyon için hazırlık yapmaya başladı. Bu sırada, olayın başlangıcından yaklaşık 3 saat sonra evden tabanca sesi duyuldu.

Haberin Devamı

İçeri giren polis, Telat Kılıç'ı yerde kanlar içinde yatarken buldu. Başına ateş ettiği belirlenen Kılıç ambulansla Avcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kılıç'ın durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis aile üyelerinin ifadelerini alıyor.

Taner YENER-Süleyman KAYA/İSTANBUL, (DHA)