Gündem AVM'de yanlış alarm paniği

AVM'de yanlış alarm paniği

Paylaş
AVM'de yanlış alarm paniği

İstanbul Kadıköy'de bulunun AVM'de 'bomba paniği' yaşandı. 'Tahliye edin' anonsunun yanlışlıkla devreye girmesi üzerine bir anda müşteriler ve çalışanlar kendini dışarı attı

Henüz bilinmeyen nedenle meydana gelen teknik arıza sonucunda çeşitli sesler duyuldu ve mağazanın merkezi güvenlik sistemi devreye girdi.

Haberin Devamı

Otomatik olarak üst üste mağazanın tahliye edilmesi yönünde anons geçilmeye başlanması üzerine çalışanlar ve müşteriler iş yerini terk etti. Alışveriş merkezindeki diğer müşteriler de bu durumu görerek paniğe kapıldı. Çok sayıda kişi alışveriş merkezinden dışarı çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, alışveriş merkezinin içinde ve dışında önlem aldı.

Olayın teknik arızadan kaynaklandığını tespit eden polis, bir süre sonra bölgeden ayrıldı.

HERŞEY ANONSLA BAŞLADI

Kadıköy'de saat 15.00 sıralarında alışveriş merkezi içerisinde bir mağazadan "tahliye edin" anonsu duyuldu.

O mağazanın müşterilerinden başlayarak binayı terketme çabası tüm merkezde bulunanlara yansıdı. Bu sırada hızlı adımlara binayı terketmeye çalışanların, aslında olmayan, dedikodu şeklindeki olayları yüksek sesle paylaşması panik yaşanmasına neden oldu.

Haberin Devamı

"HERKES AŞAĞI ATLADI"
O anları bir görgü tanığı şöyle anlattı.
"Kafeden silah sesi geliyor dediler. Yüksekçe bir yer; herkes aşağı atladı. Sadece çatışma var dediler. İçeride yapılan anonsta canlı bomba var dediler. İçerisi çok panik halindeydi. İnsanlar kaçışıyordu. Bizde kaçtık. Alışverişi filan bıraktık, direkt kendimizi dışarı attık. AVM boşaltıldı. Bayılanları ambulans geldi aldı. Korkunçtu."
CEZAİ İŞLEM UYGULANDI. AVM'DE DURUM NORMAL

Heyecan ve panik yaratan anonsun teknik bir arızadan kaynaklandığı, otomatik olarak devreye girdiği belirtildi. Öğrenildiğine göre bu mağazaya cezai işlem uygulandı. Olayle ilgili tespit çalışmaları sürerken AVM'de durum normale döndü.

AA / Uğur AYAZSIN, İstanbul DHA