Ekonomi AVOD halka açılıyor

AVOD halka açılıyor

Paylaş
AVOD halka açılıyor

Türkiye'nin kurutulmuş gıda sektörünün, kurutulmuş domates alanında lider şirketi A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri San.Tic. A.Ş. (Avod), kazancını halkla paylaşmaya hazırlanıyor

Sermayesinin yüzde 28,3’üne karşılık gelen 6 milyon TL nominal bedelli hissesini, bedelli sermaye artırımı yoluyla ihraç etmeye hazırlanan Avod, bu yolla sermayesini 15.2 milyon TL’den 21.2 milyon TL’ye çıkartacak. Gedik Yatırım liderliği ve Meksa Yatırım eş liderliğinde İMKB Birincil Piyasa’da “Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış” yöntemiyle “kısmi bakiyeyi yüklenim” aracılığıyla gerçekleştirilen halka arz sonucunda Avod’un hisseleri İMKB İkinci Ulusal Pazar’da işlem görecek.

Avod Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Torbaoğlu, sermaye piyasalarında yaşanan çalkantılara rağmen kendilerine güvendiklerini ve cesaretli bir kararla halka arz sürecini başlattıklarını belirtti. Bu özgüvenlerinin ardında Avod’un sağlam mali yapısı, verimli üretim tesisleri ve yurtdışındaki güçlü pazarının yattığını belirten Torbaoğlu, hali hazırda Türkiye’nin toplam kuru ve yarı kurutulmuş domates ihracatının beşte birini tek başına gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

ÜRETİMİNİN TAMAMINI İHRAÇ EDİYOR

Üretimlerinin tamamını ihraç ettiklerini, müşterilerinin ise uluslararası dev gıda firmaları olduğunu belirten Torbaoğlu, şöyle devam etti; “Avod olarak satışlarımızın büyük kısmını Amerika ve Avrupa’daki zincirlere yapıyoruz. Bu firmalarla oldukça sağlam ve uzun dönemli bir iş ilişkimiz var. Gıda gibi kriz süreçlerinden etkilenmeyen istikrarlı bir pazara sahibiz.” dedi.

Haberin Devamı

Artan dış piyasa talebini karşılamak amacıyla senelik 2000 ton işleme kapasitesine sahip ikinci bir tesis kurmak amacıyla halka açılmaya karar verdiklerini kaydeden Torbaoğlu, “Bu ürünler için yıllık 1400 ton olan kapasitemizi 3 bin 400 tona çıkartılması gerekiyor. Halka arzdan temin edilecek 15 milyon TL’lik gelirin 10 milyon TL’sini bu yatırımda, 5 milyon TL’sini ise ilave yatırımın işletme sermayesinde kullanmayı planlıyoruz” dedi

2013’DE % 122’LİK BÜYÜME HEDEFİ

Avod’un 2011 yılının ilk 6 ayında 10,3 milyon TL ciro elde ettiğini kaydeden Torbaoğlu, net karının ise 660 bin TL olarak gerçekleştiğini belirtti. Torbaoğlu, 2012 yılı için yüzde 20 büyüme öngördüklerini , 2013 yılında ise yeni tesis projesinin hayata geçmesiyle birlikte yüzde 122’lik bir büyüme ve 45 milyon TL ciroya ulaşmayı planladıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

AVOD HAKKINDA

2005 yılında İzmir Menemen’de kurulan Avod, Türkiye’nin ilk kurutulmuş sebze üreticisi olarak tanınıyor. Türkelli Beldesinde, 4.500 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 14 bin metrekarelik alanda üretim yapan Avod, bin metrekarelik soğuk hava deposunu da sahip. 2010 yılında HASAT Ltd. Şti.’nin yüzde 99,9 oranında hissesini alarak büyüyen Avod’un ortakları arasında yüzde 13.5 hisse oranıyla Amerikalı Sunturk Investors bulunuyor. Ege İhracatçılar Birliği verilerine göre, Türkiye’den ihraç edilen yarı kurutulmuş ve kurutulmuş domatesin %20’si AVOD tarafından ihraç ediliyor.

BASIN BÜLTENİ