Spor Avrupa Aslan'ı 2. turda

Avrupa Aslan'ı 2. turda

Paylaş
Avrupa Aslan'ı 2. turda

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında deplasmanda Braga'ya konuk oldu. Sarı-kırmızılı ekip rakibini Burak Yılmaz ve Aydın'ın golleriyle 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde 2. tura yükseldi. Grupta oynadığı ilk 3 maçında sadece 1 puan alarak gruptan çıkma ümitlerini azaltsa da son 3 maçta topladığı 9 puanla gruptan çıkarak bir anlamda yeniden diriliş örneği göstermiş oldu

Mutlak galibiyet için Portekiz'e giden Cim Bom, etkisiz kaldığı ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. Ancak ikinci yarıda kendine gelen Aslan, Burak Yılmaz ve Aydın Yılmaz'ın golleriyle Braga'yı deplasmanda 2-1 yendi, adını Devler Ligi'nde bir üst tura yazdırdı.

Haberin Devamı

Maçtan notlar

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu son maçında deplasmanda karşılaştığı Braga’nın taraftarları, Avrupa’da iddiası kalmayan takımlarını yalnız bıraktı. Maç biletlerinin 12-75 avro arasında değiştiği Braga-Galatasaray maçında tribünler boş kaldı. 30 bin kapasiteli Estadio Municipal de Braga Stadı’nda yaklaşık 5 bin taraftar maçı izlerken, bin kadar Galatasaray taraftarı da sarı-kırmızılı takıma destek verdi.

Galatasaray, sahaya 4-4-2 düzeninde çıkarken, ev sahibi Braga 4-4-1-1 olarak dizildi. Maçın başlama düdüğü öncesinde, geçen hafta Braga’nın maçını izlemek için stada gelirken hayatını kaybeden Portekizli taraftarın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maçtan dakikalar

Haberin Devamı

3. dakikada Galatasaray’ın arka arkaya pas hataları sonrasında Ruben ile atağa geçen Braga’da, ceza sahasında topla buluşan Mossoro’nun şutunu kaleci Muslera kurtardı.

13. dakikada sağ kanattan gelişen Braga atağında, Mossoro’nun topla buluşmasına Galatasaray defansı izin vermedi ve tehlikeli bir pozisyonunun oluşması önlendi.

15. dakikada Braga’nın atağında, Galatasaray ceza sahasında Eder’in şutunda, topa kayarak ayak koyan Melo, tehlikeli bir pozisyonu önledi.

16. dakikada yine ev sahibi takımın atağında, Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambolde önüne düşen topa Salino sert vurdu. Defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

23. dakikada Braga’da Elderson’un sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahasında topu kontrol eden Eder, müsait olmasına rağmen kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi.

26. dakikada Galatasaray’ın ilk tehlikeli atağı gerçekleşti. Sol kanattan topu alan ve rakip ceza sahasına kadar giren Burak Yılmaz’ın vuruşunda kaleci Quim, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

32. dakikada Braga’nın atağında Melo’nun hatasıyla topla buluşan Mossoro, ceza sahası dışından düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Selçuk İnan’ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Quim uzanarak topu auta gönderdi.

İlk yarı, Braga’nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

50. dakikada Braga’nın sol kanattan atağında, kale çizgisine kadar inen İsmaily’nin yerden ortasında, Galatasaray savunması topu kornere gönderdi.

Haberin Devamı

52. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında, rakip ceza sahasının ortasında topla buluşan Emre Çolak, topu iyi bir kontrol edemedi ve pozisyonu değerlendiremedi.

58. dakikada sol kanattan Ambrabat’ın güzel ortasına aynı güzellikte kafa vuran Burak Yılmaz, üopu filelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

64. dakikada sağ kanatta gelişen Galatasaray atağında, rakip ceza sahasına kadar giren Eboue, müsait bir pozisyonda olmasına rağmen dengesini kaybetti ve topa kötü vurarak önemli bir gol pozisyondan yararlanamadı.

66. dakikada Braga’nın sol kanattan geliştirdiği atakta, İsmaily, ceza sahasına girer girmez topa sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

78. dakikada Selçuk’un topuk pası sonrasında solda topla buluşan Riera’nın ortasında, rakip ceza sahasının sağında Melo topla buluştu. Bu futbolcunun şutunda kaleci Quim’den dönen topu Aydın tamamladı ve Galatasaray 2-1 öne geçti.

Haberin Devamı

90. dakikada Burak Yılmaz’ın ceza sahasında sert vuruşunda top direkten döndü.

Karşılaşma, Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Braga: 1 - Galatasaray: 2

Stat: Estadio Municipal de Braga

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

Braga: Quim, Leonardo Salino, Nuno, Vinicius, Elderson, Ruben, Custodio (Dk. 79 Hugo Viana), Mossoro, İsmaily, Eder (Dk. 86 Carlao), Alan

Galatasaray: Muslera, Eboue, Nounkeu, Semih, Riera, Selçuk İnan, Emre (Dk. 69 Umut Bulut), Felipe Melo, Hamit Altıntop (Dk.46 Aydın), Elmander (Dk.46 Ambrabat), Burak Yılmaz

Gol: Dk. 32 Mossoro (Braga), Dk. 58 Burak Yılmaz, Dk. 78 Aydın Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk 49 Salino, Dk. 85 Mossoro (Braga), Dk. 64 Riera, Dk. 85 Selçuk İnan, Dk. 90 2 Burak Yılmaz (Galatasaray)

AA