Dünya Avrupa Birliği, Mübarek'i uyardı

Avrupa Birliği, Mübarek'i uyardı

Paylaş
Avrupa Birliği, Mübarek'i uyardı

AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, halkının gitmesini istediği Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e "halkının meşrü şikayetlerine cevap ver" çağrısı yaptı

AB Dışişleri Bakanları toplantısında basına konuşan Catherine Ashton, Mısır’da tüm muhalefet partileri ve toplumun tüm kesimleriyle açık ve ciddi bir diyalog içine girilerek barışçıl bir çıkış yolu bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

Mısır halkının gitmesini istediği, 30 yıldır dikta rejimiyle ülkeyi yöneten Mübarek’in geleceği hakkında konuşmaktan kaçınan Ashton, "Mısır halkının meşru şikayetlerine cevap verilmeli. Onların adaletli ve daha iyi bir gelecek beklentisi acil, somut ve kararlı cevaplarla ve gerçek adımlarla karşılanmalı" dedi.

AB’nin geçiş döneminde atacağı her adımda Mısır’a yardıma hazır olduğunu vurgulayan Ashton, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını inşa etmek ve desteklemek için bu ülkenin yanında olacaklarını belirtti.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da Mısır’da düzenli geçiş yolunun "daha geniş tabanlı bir hükümete, serbest ve adil seçimlere ve gerçek ve görünür reformlara" dayandığını söyledi.

Haberin Devamı