Yaşam Avrupa Birliği'nden Google'a şok ceza!

Avrupa Birliği'nden Google'a şok ceza!

Paylaş
Avrupa Birliği'nden Google'a şok ceza!

İnternet dünyasının dev ismi Google, Avrupa Birliğine para cezası ödeyecek.

Google rekabet karşıtı uygulamalar mı yaptı?

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yaklaşık 7 yıldır yürütülen soruşturma sonuca varmış görünüyor. İddiaya göre Google haksız rekabet sebebiyle 3.4 milyar dolar ödemek zorunda kalabilir. Bu rakam şimdiye kadar Avrupa Birliği tarafından kesilmiş en yüksek ceza gibi duruyor. En son 2009 yılında Intel, 1.2 milyar dolar ödeyerek rekor bir cezaya imza atmıştı.

Haberin Devamı

Söz konusu haksız rekabet iddiaları ülkemizde aktif olmayan Google Shopping (Google Alışveriş) servisi ile alakalı. Bu servis ülkemizde kullanılamıyor ancak listeleme olarak çalışıyor. Yapılan suçlama, Google’ın bu sonuçlarında kendi ürün ve hizmetlerini rakiplerinin aleyhine listelediği yönünde. Yani Google bir bakıma yanlış bilgi vermek, sonuçları manipüle etmek ve bu yolla kazanç sağlamak şeklinde suçlanıyor.

Diğer yandan Avrupa Komisyonu, Google hakkında paralel bir soruşturma daha yürütüyor. Bu soruşturmanın konusu ise Google’ın Android işletim sistemi hakkındaki politikaları. Uzmanlar bu soruşturmanın ön yüklü şekilde gelen ve kullanıcılara adeta dayatılan Android uygulamalarıyla ilgili olduğunu tahmin ediyor. Bu noktada da rakip uygulamaların engellenmesi yönünde bir haksız rekabet suçlaması yapılabilir. Bakalım Google bu cezayı ödeyecek mi? Detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Kablosuz kulaklık arayanlar için 7 seçenek!