Yaşam Avrupa, Google'a Meydan Okuyor!

Avrupa, Google'a Meydan Okuyor!

Paylaş
Avrupa, Google'a Meydan Okuyor!

Avrupa Birliği, Google’a karşı, anti-tekel yasalarının çiğnenmesi gerekçesiyle yaptırım uygulamaya karar verdi.

Avrupa Birliği Komisyonu, Amerikalı teknoloji devi Google’a tekel karşıtı yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle savaş açtı. Avrupa Birliği Komisyonu; Amerikalı devin reklam ve satın alma uygulamalarının, Avrupa ülkeleri yasalarını deldiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Avrupa Birliğinin ifadesi, Google’ın ilk arama seçeneklerinde sadece Amerikalı şirkete reklam veren sitelerin en tepede gösterildiği yönünde. Komisyonun diğer bir iddiası ise, yazılım ustasının, kendisine reklam verenleri kayıran ve diğer şirketlerin kazancını engelleyen algoritmalar geliştirdiği temeline dayanıyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Margrethe Vestager, “Google şimdiye kadar pek çok yeniliği ile birçok kişiye ilham vermiştir. Buna biz de dahiliz. Ancak, şirket kendisini dokunulmaz ve kanun üstü sayıyorsa büyük hata yapıyor. Avrupa sınırları içinde, hiçbir tekelci uygulamaya ödün vermeyiz. Google’a da herhangi bir ayrıcalık verme niyetimiz yok. Eğer şirket kuralları görmezden geliyorsa, biz de vatandaşlarımızı korumak mecburiyetindeyiz ve bunu, sorgusuz sualsiz gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu, son 10 yıl içinde şirketin kendi politikalarını empoze edip, kendisine destek sağlayan şirketler için kapsamlı bir kar planını hayata geçirdiğini de savunuyor. Üstelik Avrupa Komisyonu, hemen hemen hepsi paralı olan destekçi üçüncü parti yazılımların, kullanıcıların aleyhine olduğunu savunuyor. Eğer istenilen şartlar yerine getirilmezse, şirketin Avrupa’da yatırım yapmasına bile izin verilmeyecek noktaya yürüyoruz.

Amerikalı teknoloji devi ise konuyla ilgili yorum yapmaktan şimdilik kaçınıyor.

Pokemon GO, Nintendo’nun Değerini Katladı!