Eğitim - Kariyer Avrupa modeli anaokulu

Avrupa modeli anaokulu

Paylaş
Avrupa modeli anaokulu

Butik bir anaokulu olarak 2016 yılında İskenderun’da eğitime başlayan KİGA Dorf Anaokulu, Almanya ve Finlandiya eğitim modelini uyguluyor.

Üç dilde eş zamanlı dersler yapan KİGA Dorf Anaokulu’nun kurucusu Burçak Çetin, “Kurumumuz eğitim sistemi çerçevesinde plastiğin olmadığı çocuğa saygı duyulan bir okul. Fiziki donanımı ve içerdiği ortamıyla tam bir Avrupa okulu standartlarını yakaladık. Aynı zamanda Türkiye’nin ve Hatay’ın ilk ve tek ekolojik anaokuluyuz” dedi.

Haberin Devamı

DOĞAYLA İÇ İÇE DERSLER

Almanya’nın Münih ve Hamburg şehirlerindeki anaokullarından aldığı Avrupa modelini orijinaline sadık kalarak Hatay’da uygulamaya karar verdiğini söyleyen Çetin, KİGA Dorf’un çocukların çocukluklarını doyasıya yaşamaları için kurulduğunu belirtti. Çocukların günün büyük bir bölümünü bahçede geçirdiğini kaydeden Çetin, teknolojiden uzak, tarım ve toprakla iç içe, ortaya koydukları konseptin tüm öğelerini birleştirdikleri vurguladı. Okulun standartlarının Almanya ve Finlandiya’daki okulların üstünde bir anaokulu olduğunu kaydeden Çetin, Türk-Alman eğitim sistemini ile ilgili çalışmalarının Alman basınında yer aldığını söyledi.