Spor Avrupa'da G.Saray Daikin rüzgarı!

Avrupa'da G.Saray Daikin rüzgarı!

Paylaş
Avrupa'da G.Saray Daikin rüzgarı!

Avrupa Kadınlar Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. hafta maçında Galatasaray Daikin, İtalyan ekibi Unendo Yamamay'ı çekişmeli geçen mücadelenin ardından tie-break setiyle 3-2 yenerek hem liderliğini sürdürdü hem de play-off grubunu garantiledi

Birinci sete Galatasaray Daikin, iyi başladı ve Neriman’ın sayılarıyla ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. İtalyan takımı ise Kozuch ile 8-8’de skoru eşitledi ve ikinci teknik molayı da Busto ile 16-11 önde kapattı.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımın gayreti sonucu değiştirmeye yetmedi ve seti İtalyan takımı Unendo Yamamay 25-23 kazandı. İkinci sete ev sahibi ekip, etkili bir oyun sergileyerek başladı. Defansta Japon Sano başarılı şekilde top çıkartırken, hücumda Neriman’ın ürettiği sayılarla Galatasaray Daikin teknik molaları 8-6 ve 16-13 önde kapattı. Rakibi blokta tutan Gioli de etkili olunca Galatasaray seti 25-19 kazandı ve skoru eşitledi (1-1).

Üçüncü sette Galatasaray Daikin, etkili servis atarak rakibin oyun düzenini bozdu. Gioli ortadan, Neriman da köşelerden sayı üretince sarı-kırmızılı ekip, teknik molaları 8-4 ve 16-9 önde geçti. Etkili oyununu sürdüren ev sahibi takım, bu seti 25-18 kazanarak 2-1 öne geçti. Dördüncü sette üstünlük sağlayan ve seti 25-19 alan Unendo Yamamay, 2-2 beraberliği yakaladı.

Haberin Devamı

Tie-break seti karşılıklı sayılarla sürdü. Geriden gelen Galatasaray Daikin, Calderon’un iki sayısıyla son seti 15-13 kazandı ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, bu galibiyetle puanını 12’ye çıkararak, hem liderliğini sürdürdü hem de play-off grubunu garantiledi.

Galatasaray Daikin, grubundaki son maçında, 11 Aralık Salı günü Fransa’nın Mulhouse takımıyla karşı karşıya gelecek.

AA