Spor Avrupa'da kupalara 'yerli' damgası

Avrupa'da kupalara 'yerli' damgası

Paylaş
Avrupa'da kupalara 'yerli' damgası

Futbolda Avrupa liglerine bu sezon yerli çalıştırıcılar damga vurdu

Türkiye, Fransa, Hollanda, Almanya, İtalya ve Portekiz futbolundaki kupaları yerli teknik adamların çalıştırdığı takımlar kazandı.

Türkiye’de son beş sezonda olduğu gibi takımlar yine yerli teknik adamlarla mutlu sona ulaştı. Fatih Terim’li Galatasaray, Spor Toto Süper Lig şampiyonluğuna uzanırken, Türkiye Kupası’nı Aykut Kocaman’ın ekibi Fenerbahçe kazandı.

İtalya futbolunda Juventus uzun bir aradan sonra İtalyan teknik adam Antonio Conte önderliğinde şampiyon oldu. İtalya Birinci Ligi’nde (Serie A) zafere ulaşan Conte’li Juventus, İtalya Kupası’nın finalinde ise yine bir İtalyan teknik adam Walter Mazzarri’nin çalıştırdığı Napoli’ye kaybetti.

Avrupa’nın en önemli liglerinden biri olan İspanya’da Kral Kupası’nda bir yerli teknik adamın imzası bulunuyor. Barcelona’nın başında son maçına çıkan Josep Guardiola, finalde Athletic Bilbao’yı yenerek kupanın sahibi oldu.

KLOPP'UN ZAFERİ

Almanya’da ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyonluğa Borussia Dortmund uzandı. Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) şampiyonluk sevincini yaşayan Alman teknik adam Jorgen Klopp yönetimindeki Borussia Dortmund, ayrıca Almanya Kupası’nı (DFP Pokal) da müzesine götürdü.

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) şampiyonu Ajax oldu. Ajax efsanevi futbolcularından Hollandalı teknik adam Frank de Boer yönetiminde mutlu sonu yaşadı. Hollanda Kupası’nı (Dutch Cup) ise PSV Eindhoven, Phillip Cocu önderliğinde havaya kaldırdı.

Montpeiller ile bu sezon Fransa Birinci Ligi’nde (League 1) tarihi bir başarıya imza atan Fransız teknik adam Rene Girard, takımına ilk şampiyonluğunu kazandırdı.

Fransa’da oynanan iki kupaya da yine yerli teknik adamlar imza attı. Fransa Kupası’nı Remi Garde’nin çalıştırdığı Olympic Lyon kazanırken, Fransa Lig Kupası’nı Didier Deschamps yönetimindeki Marsilya müzesine götürdü.

Portekiz’de ise bu sezon futbolda üç kupa oynandı ve Portekizli teknik direktörlerin çalıştırdıkları takımlar ipi göğüsledi. Vitor Pereira yönetimindeki Porto, Portekiz Birinci Ligi’ni şampiyon bitirdi.

Portekiz Lig Kupası’na Jorge Jesus’un çalıştırdığı Benfica sahip olurken, Portekiz Kupası’nı Pedro Emanuel’in takımı Academica kazandı.

Haberin Devamı