Spor Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

Paylaş
Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Almanya'nın Bayern Münih ve İngiltere'nin Chelsea takımları bu akşam Münih'te karşı karşıya gelecek

Bayern Münih, Allianz Arena'daki finalde cezalı oldukları için Holger Badstuber, David Alaba ve Luiz Gustavo'dan yararlanamayacak. Diz sakatlığı yaşayan Breno ile maç eksiği bulunan Daniel van Buyten'in forma giymesi beklenmiyor.

Roberto Di Matteo, yarı final maçında gördükleri kartlar nedeniyle John Terry, Branislav Ivanovic, Ramires ve Raul Meireles'ten yararlanamayacak. Sol açık Florent Malouda'nın durumu geçirdiği sakatlık nedeniyle şüpheli.

Son günlerde formunu yükselten Fernando Torres'in yerine Didier Drogba'nın santrfor mevkisinde görev yapması bekleniyor.

ÖNEMLİ NOTLAR

Bayern Münih, evinde oynadığı son 14 resmi maçın 13'ünü kazandı. Bavyera ekibi, cumartesi günü zafere ulaşırsa Avrupa şampiyonluğu sayısını beşe çıkararak Liverpool'u yakalayacak. Olası bir zafer Bayern'i Real Madrid (dokuz) ve AC Milan'ın (yedi) ardından Avrupa'nın en başarılı üçüncü kulübü yapacak.

Bayern, 1984'te Roma Olimpiyat Stadı'nda Liverpool'la karşılaşan AS Roma'dan bu yana Şampiyonlar Ligi finalinde saha avantajını elinde tutan ilk takım olacak. Jupp Heynckes, Bayern'le şampiyonluğa ulaşması durumunda bu kupayı iki farklı takımla kazanan dördüncü antrenör olacak.

Daha önce Real Madrid'i zafere taşıyan Alman hoca, Ernst Happel, Ottmar Hitzfeld ve Jose Mourinho'yu yakalayacak. Chelsea bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde sadece bir deplasman maçını kazanabildi.

Chelsea, Almanya'da oynadıkları tek maçta da Bayer Leverkusen'e 2-1 yenildiler. Maviler, 2005'te Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern'i toplamda 6-5'lik skorla elemişlerdi.

Londra ekibi Alman kulüplerine karşı sadece bir galibiyet alabildi. Almanlara dört kez yenilen ve bir kez berabere kalan Chelsea, tek galibiyetini 2003-04 Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Stuttgart'a karşı almıştı.

Chelsea, tarihindeki ikinci Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak. Maviler, 2008'de Moskova'da kupayı Manchester United'a normal süresi 1-1 biten maçın ardından atılan penaltılarda kaptırmışlardı.

Haberin Devamı