Ekonomi Avrupa'nın 'fakirsiniz' deme hakkı kalmadı

Avrupa'nın 'fakirsiniz' deme hakkı kalmadı

Paylaş
Avrupa'nın 'fakirsiniz' deme hakkı kalmadı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Avrupa'nın, 'Çok fakirsiniz o yüzden sizi üye olarak almıyoruz' deme hakkı kalmadığını söyledi

BULGARİSTAN'I GÖSTERİRİZ

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye dönüp ‘kişi başına milli gelir düşük, çok fakirsiniz, o yüzden sizi üye olarak alamıyoruz. Bizim dengelerimizi bozacaksınız’ demek hakkının ortadan kalktığını söyledi.

Dün Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk gazetecilerle görüşen Ali Babacan, “Çünkü dedikleri anda, ’Bulgaristan ve Romanya’yı ne yapacaksınız? Onların üyelikleri ne olacak’ diye sorma hakkımız olur” diye konuştu.

EN HIZLI TÜRKİYE BÜYÜR

Avrupa’nın ekonomik açıdan zor günler geçirdiğine dikkat çeken Ali Babacan, ihracat pazarı olarak Türkiye’yi yakından ilgilendiren Avrupa ekonomisindeki toparlanmanın yavaş ilerlediğini belirtti.

Avrupa’da Yunanistan başta olmak üzere birçok ülke hakkındaki endişelerin Türkiye söz konusu olunca yerini güvene bıraktığını anlatan Ali Babacan, uluslararası kuruluşların bu yıl Türkiye’yi Avrupa’nın en hızlı büyüyecek ülkesi olarak gösterdiklerini hatırlattı.

Haberin Devamı