Siyaset 'Avucunuzu yalarsınız, bir yere gitmiyorum'
Paylaş
'Avucunuzu yalarsınız, bir yere gitmiyorum'

Yalova'da partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı söylentileriyle ilgili konuştu

İnce, "Gazetelerde, televizyonlarda duyuyorsunuz. Muharrem İnce gidici mi? Avucunuzu yalarsınız bir yere gitmiyorum. Benim böyle talebim yok" dedi.

İNCE: NEDEN KALDIRIYORSUN ANDIMIZI ?


Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan CHP’li İnce, "Ankara’ya İnce bir ayar gerek" yazılı pankart açan partililere teşekkür etti. İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ’Demokratikleşme Paketi’ ile ilgili şunları söyledi:

"Paket açıklıyor. Diyor ki; ‘Andımızı kaldırıyorum.’ Neden kaldırıyorsun Andımızı? Irkçılık kokuyormuş. Türküm, doğruyum, çalışkanım deniliyor. PKK’ya bunun sözünü verdiniz mi? Önce bunu sormak lazım. Tabii ki verdiler. ABD’de her sabah Amerikan çocukları, ABD bayrağına bağlılığını bildiriyor. ‘Bu cumhuriyet, kanunun altında sonsuza kadar yaşayacaktır. Özgürlük ve adalet hepimize’ diye and söylüyorlar. Fransa’da da, İngiltere’de de var. Bu andtan ne istiyorsunuz? İstiklal Marşı’nda da kahraman ırkımızdan söz ediyor. O zaman bu da ırkçılık kokuyor. Andımızdan sonra sırada İstiklal Marşı da mı var? Bunu soruyorum."

BUNLARIN DERDİ 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KAFASINA DA TÜRBAN GEÇİRMEK

Demokratikleşme Paketi’nde yer alan ‘kamuda başörtüsü’ konusuyla ilgili de değerlendirme yapan İnce, "2008 yılında AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna dedi ki: ‘Bizim hedefimiz kamuda başörtüsünün serbest bırakılmasıdır.’ Bunu 2008’in Eylül ayında dedi. Vay bunu sen misin diyen? Grup Başkanvekili Nurettin Canikli dedi ki: ‘Bizim böyle bir isteğimiz yok. Kim ne söylüyorsa yalan söylüyor.’ 2 gün sonra Başbakan çıktı dedi ki: ‘İçimizden birileri yanlış konuşuyor. Parti adına onların konuşmalarını ciddiye, dikkate almayın. Bizim böyle bir beklentimiz, isteğimiz yok.’ Ve Konya Milletvekili’ne ceza verdiler. Peki ne değişti o günden bugüne? Üniversitede sorun çözüldü, şimdi kamuda çözeceksin. Bunların derdi 5 yaşındaki çocuğun kafasına da türbanı geçirmek. Bunu herkes bilsin. Bunların derdi insanların dini, inancı üzerinde oy devşirmek" diye konuştu.

Son günlerde kamuoyunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili söylentilere de değinen İnce, "Gazetelerde, televizyonlarda duyuyorsunuz. Muharrem İnce gidici mi? Avucunuzu yalarsınız bir yere gitmiyorum. Benim böyle talebim yok. Şu anda Türkiye’nin 3-4 büyük vilayetinden, il yönetimlerinden bana böyle bir teklif (belediye başkan adaylığı) geldi.

Bursa’dan geldi örneğin. Diğerlerini söylemeyim. Dedim ki; ‘benim böyle bir isteğim, ortaya çıkmışlığım yok. AKP İstanbul’da anket yaptırıyor, benim adımı koyuyor. Ben mi dedim AKP’ye benim adımı koy. Benim böyle bir isteğim yok. Ama dedim. Ankara bizim için neden önemli. Bir kere hepimiz Ankaralıyız. Cumhuriyete inanan, Atatürk’e inanan bağımsızlığa inanan herkes Ankaralıdır. Ankara bir dik duruştur. Ankara bağımsızlık, özgürlüktür. Ankara Anadolu’nun o kırsalında bir cennet yaratmaktır, kadın-erkek eşitliğidir, medeni kanundur, cumhuriyettir, demiryollarıdır, köy enstitüleridir, şeker-çimento fabrikalarıdır. Ankara budur. İnsan düştüğü yerden kalkar.

20 yıldır Ankara’yı bunlar yönetiyor. Nerden düştüysek oradan ayağa kalkmalıyız. Hep beraber yapmalıyız bunu. Ben dedim ki: ‘Sorarsınız millete, beni de sorarsınız. Eğer millet: ‘bu’ diyorsa. Analar ne evlatlar doğurmuştur. Daha iyisi vardır. Yeter ki bulmak lazım. Onun için olay bundan ibarettir. Daha fazlası konuşulmaz. Çikolata imalatıyla parti içi konular halka açık mekânlarda konuşulmaz. Şundan emin olun. Hangi görevde olursam olayım. Yalova’daki belediye seçimlerinde mutlaka sizle beraber yürüyeceğim. Çiftliköy’de de, Subaşı’nda da, Çınarcık’ta da yürüyeceğim. Hiç merak etmeyin" diye konuştu.

CHP’nin Yalova Belediye Başkan Aday Adayları arasında taraf tutmadığını söyleyen İnce, "Yalova’da konuşulan her konudan, yapılan her işten haberim var. Çok fazla dedikodu olmuş. Size şerefim üzerine yemin ediyorum ki taraf tutmadım. Kim ne derse desin yalan söylüyordur. Biri öğrencimiz biri arkadaşımız. Nasıl taraf tutayım. Kimseyi kırmak istemedim. İpi kim göğüslerse o olsun dedim. Yalova’da belediyeyi almayı en fazla ben isterim. 3 dönem milletvekili olduğum bir şehirde belediyeyi de almak istiyorum ancak Vefa ile oluyorsa onunla alalım, Mehmet ile oluyorsa onunla alalım. Hiç taraf olmadım. Vefa, 40 yıllık arkadaşım seçim bürosuna bir kere gitmedim" dedi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a da yüklenen İnce, şunları söyledi:

"Hitler’in gelişiyle bunun gelişi arasında bir paralellik var mı diye baktım. Bakın size Hitler’i anlatıyorum, Türkiye’yi siz çıkarın. 14 yıl 1’inci Dünya Savaşı’ndan sonra ekonomik krizler, başarısız siyasetçiler. 1923’te bir yürüyüşe katılıyor Hitler. Bu yürüyüşten 5 yıl ceza alıyor. 3-4 ay yatıyor. Dışarı çıkıyor ve bir anda mazlum kahraman çıkıyor dışarıya. Tıpkı Pınarhisar Cezaevi’nde yatıp, kebap partileri düzenleyen Tayyip Erdoğan gibi. Dışarıya çıkar çıkmaz merkez sağdaki siyasetçileri yanına alıyor. Bizim ki de Cemil Çiçek, Erkan Mumcu, Abdülkadir Aksu gibi isimleri aldı. Sonra fakir fukara semtlerinde örgütlenmek istiyor. Kıyafet üzerinden tartışma yapıyor. O Es Es’lerin kıyafetini tartışıyor bizim ki de türbanı tartışıyor. Bir simge üzerinden tartışma yapıyor. Hitler döneminde Almanya’da en yoğun iş otoban ve inşaat işleri işte bizdeki TOKİ. Bütün bunlara baktığımız zaman tek tek aynı şeyleri yapıyor. Şu ana kadar anlattıklarım Hitler’in iktidara gelişiyle Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelişi aynı mantık üzerine kuruludur."

İnce, konuşmaların ardından ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı.


Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)

Haberin Devamı