Ekonomi Avustralya'da "tatlı ayrana" hucüm!

Avustralya'da "tatlı ayrana" hucüm!

Paylaş
Avustralya'da "tatlı ayrana" hucüm!

Türk girişimci İbrahim Özdemir, ayranı ekşi bulan Avustralyalıların talepleri üzerine çikolatalı-muzlu, karpuzlu ve çikolata-kahveli tatlı ayran üretti. Türk girişimcinin ürettiği tatlı meyveli ayranlar yoğun ilgi gördü.

Başkent Sydney'de düzenlenen Avustralya'nın en büyük gıda fuarı Fine Food Avustralya'da, Türk kökenli iş adamının ürettiği probiyotik "tatlı meyveli ayranlara" ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Sydney Fuar ve Kongre Merkezi’nde 11-14 Eylül'de düzenlenen fuarda Türk kökenli Avustralyalı iş adamı İbrahim Özdemir tarafından üretilen ve marketlerde yerini alan probiyotik tatlı meyveli ayranlar tüketiciye sunuldu.Melbourne'da süt ve süt ürünleri üretimi yapan iş adamı Özdemir, geleneksel tattaki ayranların Avustralyalılar tarafından ekşi bulunarak yeteri kadar tüketilmemesi üzerine probiyotik meyveli ayran çeşitlerini ürettiklerini söyledi.


Avusturalyalıları kırmadı

Aromalı içecekleri tercih eden Avustralyalıların damak tadına uygun olarak, karpuzlu, çikolatalı-muzlu ve çikolata-kahveli olarak üretilen tatlı ayranların büyük ilgiyle karşılandığını belirten Özdemir, "Avustralyalılar ayranı seviyor ama her zaman 'keşke aromalı olsa' dediler. Oradan yola çıktık ve aromalı ayran çeşitlerini çıkarttık, karpuzlu, çikolatalı-muzlu ve moka dedikleri çikolata-kahveli burada çok ilgi görüyor." dedi.

PROBİYOTİK İÇECEKLERE İLGİ ARTTI

Dünya genlinde son yıllarda, sindirimi kolaylaştıran probiyotik bakteriler eklenerek üretilen organik içeceklere ilginin arttığını ifade eden Özdemir "Probiyotik içeceklere çok büyük bir akın var, biz de ayranı aromalı yapıp faydalı bir şekilde insanlara sunalım istedik. O yönden gerçekten çok güzel, gelen tepkiden çok memnunuz, yabacılar çok beğeniyor." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK AYRANI DÜNYAYI FETHEDİYOR

Hamdi Ulukaya, ABD’de son 10 yılın en hızlı büyüyen ve “En Yenilikçi 10 Şirket” arasında yer alan Chobani’nin kurucusu ve CEO’sudur. Yakında zamanda ise başlattığı program ile adından söz ettiren Ulukaya, Türkiye’den yeni girişimcilerin çıkması için büyük çaba sarfediyor. Ulukaya, Erzincan’ın İliç ilçesinde süt ürünleri üreten bir ailede doğdu. İngilizce öğrenmek için Amerika’ya geldikten sonra, New York’un kuzeyinde kapatılmış olan bir yoğurt fabrikasını satın aldı ve beş yıldan kısa sürede yıllık satışlarını sıfırdan 1 milyar doların üzerine çıkararak Chobani’yi ABD’nin en hızlı büyüyen markası yaptı. Öte yandan, Balıkesir'in Susurluk ilçesine özgü, 1950'li yıllardan bu yana ünü Amerika, Almanya ve Fransa'ya kadar ulaşan ''Susurluk ayranı'', 2014 yılında Amerika ve Almanya ile ilk ihracatına başlamıştı.Susurluk ayranı Adoğal yoğurttan yapılması nedeniyle ve tadıyla hala büyük ilgi görüyor.




Haberin Devamı