Ekonomi Avustralya'da bir şirketten çalışanlarına 3 aylık ‘yaşam izni’

Avustralya'da bir şirketten çalışanlarına 3 aylık ‘yaşam izni’

Paylaş
Avustralya'da bir şirketten çalışanlarına 3 aylık ‘yaşam izni’

Avustralya’daki bir danışmanlık şirketi, personeli için yılda 3 ay izin vermeyi planlıyor. Çalışanların bu sürede seyahat edebilmesi, hatta başka bir işte yarı zamanlı çalışabilmesi hedefleniyor

Avustralya'da, Ernst&Young Ocenia isimli muhasebe ve danışmanlık şirketi, yeni nesil bir çalışma programı hazırladı. Yılda 6-12 hafta tatil fırsatı sunulan çalışanlar, izinlerini bir ya da iki parça halinde kullanabilecek. Bu zaman dilimi içindeki tüm masraflar çalışan tarafından karşılanacak. Şirketin getirdiği başka bir yenilik ise belirli dönemlerde çalışma ve geçici yarı-zamanlı çalışma alternatifleri. Nisanın ilk günü uygulamaya konulacak bu çalışma sisteminde çalışanlara okulların açık olduğu dönemde tam zamanlı çalışma olanağı sunuyor. Çalışan, okulun tatil olduğu günler izin yapacak. Şirket, üç aya kadar yarı zamanlı çalışmaya da onay veriyor.

Haberin Devamı

İŞE BAĞLILIĞI ARTIRIYOR

Şirketin yöneticisi Kate Hillman, "Yetenek arayışı yarışının artması nedeniyle esnek çalışma saatlerinin gerekli olduğunu düşünüyoruz" diyerek sadece çalışan ebeveynlere kolaylık sağlanmadığını, ayrıca insanların esnek çalışma saatlerini daha çok talep ettiğini ve buna karşılık harekete geçmek istediklerini söylüyor. Hillman, çalışanların tutkularının peşinden gitmesini böylece onları kaybetmeyeceklerini vurgulayarak, isteyenlerin deniz aşırı ülkelerde gönüllü çalışabileceğini, Nepal'de dağ tırmanışı yapabileceğini veya istedikleri eğitim programına katılabileceğini ifade ediyor. Çalışanların başka iş veya hobilerle uğraşabilecek zamanı yaratma fırsatı veren şirket, iş yerindeki esnekliğin çalışanların işe bağlılığını yüzde 11 oranında artırdığı verisinden yola çıkarak bu yöntemi denemek istemiş. (Sabah)

Haberin Devamı