Dünya Avusturya'da iki günde ikinci facia: 40 yaralı

Avusturya'da iki günde ikinci facia: 40 yaralı

Paylaş
Avusturya'da iki günde ikinci facia: 40 yaralı

Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Aschach an der Donau bölgesinde bulunan şeker fabrikasındaki asit sızıntısı nedeniyle 40 kişinin yaralandığı bildirildi

Avusturya Haber Ajansı'nda (APA) yer alan habere göre, Yukarı Avusturya eyaletindeki şeker ve nişasta fabrikasında meydana gelen asit sızıntısından 40 kişinin olumsuz etkilenerek çevredeki hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Kızılhaç Sözcüsü Birgit Gitterle, konuya ilişkin APA’ya yaptığı açıklamada, ülkenin Linz ve Wels kentlerinde bulunan hastanelere sevk edilen 40 yaralının solunum şikayetleri bulunduğunu ve bazılarının durumunun ağır olduğunu söyledi.

Çok sayıda ambulans ve doktorun bölgeye yönlendirildiğini belirten Gitterle, fabrikada çalışan yaklaşık 300 kişinin sağlık kontrolünden geçirildiğini aktardı.



Gitterle, yaralanmalara neden olan asit türünün henüz belirlenemediğini ancak tuz ruhu olarak bilinen hidroklorik asit ihtimali üzerinde durulduğunu kaydetti. Öte yandan şirketten konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

DÜN DE PATLAMA YAŞANMIŞTI


Avusturya'da Baumgarten kasabasındaki bir doğalgaz istasyonundaki patlamada 1 kişi ölmüş, 20'den fazla kişi yaralanmıştı.

AA

Haberin Devamı