Dünya Avusturya ordusundan garip kampanya!

Avusturya ordusundan garip kampanya!

Paylaş
Avusturya ordusundan garip kampanya!

Avusturya ordusundan garip kampanya!

Asker sıkıntısı çeken Avusturya ordusunun, gençleri askerliğe teşvik etmek için hazırladığı reklam filmi feministleri çıldırttı.

Haberin Devamı

Bir askerin tankın topunu okşayıp genç kızları tanka binerek 'eğlenmeye' götürmesine tepki gösteren feministler ayağa kalkınca, ordu, filmi yayından kaldırmak zorunda kaldı.

Der Spiegel'in haberine göre, feministleri çileden çıkartan ve Tuna nehrinin kıyısında çekildiği anlaşılan ucuz bütçeli reklam filmi, Audi marka otomobilinin yanında bacakları açık şekilde duran bir erkek görüntüsüyle başlıyor. Erkeğin çevresini saran dört güzel kadın, otomobile bakarak kendilerini gezdirmesini istiyor. Tam o sırada sisler arasından dev bir Leopard 2A4 tankı ortaya çıkıyor ve Audi'nin yanına geldiğinde acı bir fren yaparak duruyor.

Tankın içinden bir asker çıkıyor ve uzun top namlusunu okşayıp, 'Kızlar, biraz gezip eğlenelim mi?' diyor ve kızlar sevinçten bağrışıyor. Bu aşamada bir fon sesi devreye giriyor ve 'Siz de Avusturya ordusuna katılın ve bu tankı kullanma şansına kavuşun' diyor.

Haberin Devamı

Avusturyalı feministler reklam filmini 'cinsiyet ayrımı'? yaptığı gerekçesiyle topa tuttu. Bazı feminist kuruluşlar, reklam filminin 'arkaik erkek mantığıyla' çekildiğini belirtirken, bazıları da cinsiyet ayrımını körüklediği gerekçesiyle dava açmaya hazırlandı.

Avusturya Savunma Bakanlığı gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı. Savunma Bakanlığı filmi geri çekti. Bakanlık sözcüsü de filmin 'fazla basmakalıp sahnelerle dolu olduğunu' kabul ederek feministlerden özür diledi.

DHA

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer240","240","201001","240-6.jpg");