Dünya Avusturya'da milyoner vergisi uygulanacak

Avusturya'da milyoner vergisi uygulanacak

Paylaş
Avusturya'da milyoner vergisi uygulanacak

İktidardaki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti vergi reformuyla bütçenin kaybettiği 3 milyar euronun bu vergiyle geri kazanılacağını açıkladı

Avusturya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyal Demkrat Parti’nin (SPÖ) mali sekreteri Andreas Schieder, ülkede "milyoner vergisi" uygulayarak bütçeye 3 milyar euro gelir elde etmeyi planladıklarını açıkladı. Hükümetin bu yıl uyguladığı "vergi reformu" paketiyle bütçenin 3 milyar avro kayba uğradığını belirten Schieder, bu kaybın "milyoner vergisi" uygulanarak giderileceğini bildirdi. Schieder yeni vergi reformu ve planlanan yeni verginin somut olarak nasıl uygulanacağının bu yılki genel seçimlerden sonra oluşturalacak uzmanlar komisyonu tarafından belirleneceğini söyledi.

Haberin Devamı


Schieder, "milyoner vergisi"nin brüt geliri bir milyon avro ve üstünde olan işletme ve kişilerden tahsil edileceğini ifade ederek, mal varlığı bir milyon avronun altında olan orta ölçekteki işletmelerin bu uygulamadan muaf tutulacağını kaydetti. Avusturya’da bu yıl 29 Eylül’de genel seçimlerin yapılacağına işaret eden ekonomi uzmanları, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPÖ) seçim öncesi seçmenleri etkilemek üzere "milyoner vergisi" uygulamasını gündeme getirdiğini savunuyor.

AA