Türkiye (Son Dakika) Ayaklarında çapa motoruyla şehir şehir dolaştı

Ayaklarında çapa motoruyla şehir şehir dolaştı

Paylaş
Ayaklarında çapa motoruyla şehir şehir dolaştı

Mersin'de tarla sürdüğü sırada her iki ayağı çapa motorunun arasına sıkışarak ağır yaralanan Hüseyin Balta motorla birlikte önce Antalya'da bir hastaneye götürüldü, sonra Adana'daki bir hastaneye sevk edildi

Anamur İlçesi’nde dün saat 14.00 sıralarında tarla süren Hüseyin Balta, geri vitese taktığı çapa motorunun kontrolünü kaybederek altında kaldı. Her iki ayağı çapa motorunun bıçakları arasına sıkışan Balta, ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Kazayı gören babası Mustafa Balta ve çevredekilerin yardımına koştuğu Hüseyin Balta, çağrılan ambulansla çapa motoruyla birlikte Antalya’da Gazipaşa İlçesi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Balta’nın, Adana’da daha donanımlı olan özel bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.


.

PENSE- TEL- TAKOZLA MÜDAHALE

Yaklaşık 3 saat Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde gözetim altında kalan Balta, sevk için hazırlandı. Yolculuk sırasında zarar görmemesi için Hüseyin Balta’nın vücudu takoz ve telle çapa motoruna sabitlendi.

Kara yolculuğunun yaralının yaşamını tehlikeye sokacağını belirten doktorlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden ambulans helikopter istedi. Ancak 112’ye ait helikopterde gece görüşü bulunmaması üzerine Antalya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’ndan helikopter desteği istendi. Antalya’dan havalanan Sahil Güvenlik helikopteri, saat 20.00’da Gazipaşa Havalimanı’na indi. Ambulansla buraya getirilen Hüseyin Balta, helikoptere alınarak Adana’ya sevk edildi.

Haberin Devamı

BABA OĞLUNDAN AYRILAMADI

Helikopter havalanıncaya kadar havalimanından ayrılmayan baba Mustafa Balta uzun süre gözyaşı döktü. Hüseyin Balta’nın çığlık sesi üzerine olay yerine koştuklarını belirten yakınları, "Bağırma sesini duyunca yardıma koştuk. Motorun altında kalmış. 40-50 kişi yardımına koştuk. Yürürken makineye ayağını kaptırmış. Ayaklarını çıkaramayınca bu şekilde hastaneye getirdik" dedi.

DHA