Gündem Ayakta doğurunca bebeği öldü!

Ayakta doğurunca bebeği öldü!

Paylaş
Ayakta doğurunca bebeği öldü!

Sancıları artan 21 yaşındaki G.T, yardım istediği eşi eve gelene kadar salonda doğurdu, ancak yere düşen bebek öldü

Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde 21 yaşındaki G.T., hastaneye götürmesi için telefon açtığı eşi geç kalınca, evinin salonunda doğum yaptı. Ayakta doğum yapan kadının bebeği beton zemine çarparak yaşamını yitirdi. Kanlar içinde komşuları tarafından bulunan G.T. hastanede tedavi altına alınırken, Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Çınarönü Mahallesi’nde oturan ve inşaat işçisi 25 yaşındaki Metin T. ile 5 yıl önce evlendiği öğrenilen G.T. doğum sancıları başlayınca eşini aradı. 3 yaşında S. adlı bir oğlu olan genç kadın eşiyle telefonla konuştan sonra sancıları artınca, evinin salonunda ayakta doğum yapmaya başladı. Yeni doğan bebek iddiaya göre, kadın ayakta olduğu için yere düşerek başından yaralandı. Çığlıklar üzerine eve gelen komşuları genç kadın ve cansız bebeğini kanlar içinde salonda buldu.

Bir ay önce doktora gittiği öğrenilen ve doğum için doktorun hastaneye gelmesini istediği G.T. ve yaşamını yitiren erkek bebeği Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Genç kadın Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi’nde tedavi altına alındı. Doğum sırasında ölen bebeğin cesedi Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken, Cumhuriyet Savcılığı’nca olayla ilgili soruşturmaya başlandı. Doğum sırasında S. adlı çocuğun ise bir yakınlarının yanında olduğu belirtildi.

Hüseyin TÜCCAR- Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)

Haberin Devamı