Türkiye (Son Dakika) Ayça'nın katiline indirimsiz müebbet

Ayça'nın katiline indirimsiz müebbet

Paylaş
Ayça'nın katiline indirimsiz müebbet

Adana'da cinsel ilişki isteğini reddeden eski çalışma arkadaşı 27 yaşındaki Ayça Tekin'i öldürdüğü iddiasıyla yargılan 20 yaşındaki Abdullah Koyuncu, ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, herhangi bir ceza indirimi uygulanmadı

Abdullah Koyuncu, geçen 21 Nisan'da daha önce birlikte çalıştığı bir parfümeri mağazasında yönetici olarak çalışan Ayça Tekin'i telefonla aradı. Tekin'in cevap vermemesi üzerine Koyuncu, cep telefonundan mesaj atarak buluşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Koyuncu'yu arayan Tekin, yalnız yaşadığı eve gelmesini istedi. Eve giden Koyuncu, iddiaya göre genç kıza cinsel ilişki teklif etti. Tekin'in bu isteği reddetmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tekin'i itekleyerek yere düşüren Koyuncu, genç kızı boğazına ayağıyla basarak öldürdü. Koyuncu, kızın cep telefonunu ve tablet bilgisayarını alarak arkadaşları 23 yaşındaki A.Y. ve 21 yaşındaki S.H. ile birlikte apartmanın çıkışında buluşup olay yerinden ayrıldı.

POLİS TUZAK KURDU

Ayça Tekin'e ulaşamayan ailesi ve erkek arkadaşı E.B. çilingir yardımıyla açtırdığı evin banyosunda, genç kızın cesedini buldu. Üzerinde gece kıyafeti bulunan, yüzünde de yere çarpma nedeniyle kanama olduğu belirlenen genç kızın cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Genç kızın evinden tablet bilgisayarı, cep telefonu ve giriş kapısının anahtarının da alındığını belirleyen polis, cinsel taciz üzerinde durdu. Otopside genç kızın beyin kanaması sonucu öldüğü, bakire olması ve herhangi bir cinsel saldırı izine rastlanmaması üzerine hırsızlık amacıyla cinayetin işlenmiş olabileceğini düşünen polis, katilin rahat hareket etmesini sağlamak için 'kalp krizi' sonucu öldüğünü duyurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, eve sık geldiği anlaşılan kişinin Abdullah Koyuncu olduğunu belirleyerek gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Koyuncu, tutuklandı.

'ABLA- KARDEŞ GİBİYDİK'

Abdullah Koyuncu hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis, S.H. ve A.Y. hakkında ise cinayete iştirak etmek suçundan 15'er yıla kadar hapis ceza istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Ayça Tekin ile abla kardeş gibi olduklarını söyleyen Abdullah Koyuncu, savunmasında şunları söyledi:

"Cinsel saldırı suçlamasını kabul etmiyorum. Ayça, sürekli akıl danıştığım bir insandı. Olay günü ailemle tartıştım. Moralim bozuk olduğu için konuşmak için Ayça'yı aradım. Evine gittiğim sırada Ayça, bir arkadaşıyla buluşmak için hazırlanıyordu. Hazırlanınca bana 'hadi gidiyoruz' diyerek kolumdan tuttu. Ben de 'beni dinlemeyecek misin?' deyince kolumdan çekti. Sert bir şekilde kolumu çekince yere düştü ve kaşı açıldı. Ayça, yerde oturur vaziyette paçamdan çekerek bağırmaya başlayınca korktum. Panikleyince ayağımla boğazına bastırdım. 1 dakika kadar titreyip hareketsiz kaldı. 15 dakika kadar ayılması için başında bekledim. Yüzünü yıkamak için banyoya sürükledim. Öldüğünü anlayınca evden kaçtım."
Diğer sanıklar ise cinayetten haberleri olmadığını ileri sürdü.

CHP MİLLETVEKİLLERİ DURUŞMAYI İZLEDİ


Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş ve Zülfikar İnönü Tümer'in de izlediği 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Abdullah Koyuncu'ya son sözü soruldu. Mahkeme heyeti, 'Hakkımda hayırlısı olsun" diyen katil zanlısı Koyuncu'yu herhangi bir ceza indirimi uygulamayarak ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar S.H.'nin tüm suçlardan beraatine karar verirken A.Y.'ye suçluyu kayırmak suçundan 3 yıl hapis cezası verdi.

DHA-Salih ÜÇTEPE

Haberin Devamı