Türkiye (Son Dakika) Ayça'yı öldüren şüpheliye ömür boyu hapis istendi

Ayça'yı öldüren şüpheliye ömür boyu hapis istendi

Paylaş
Ayça'yı öldüren şüpheliye ömür boyu hapis istendi

Adana'da 20 yaşındaki Abdullah Koyuncu hakkında, cinsel ilişki isteğini reddeden eski çalışma arkadaşı 27 yaşındaki Ayça Tekin'i öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı

Geçen 21 Nisan’da Abdullah Koyuncu, birlikte çalıştığı Ayça Tekin’i aradı. Parfümeri mağazasında müdür olarak çalışan Tekin’in cevap vermemesi üzerine Koyuncu, cep telefonundan mesaj atarak buluşmak istediğini söyledi. Savcılık iddianamesinde yer alan bilgilere göre, saat 18.00 sıralarında Koyuncu’yu arayan Tekin, eve gelmesini istedi.

Eve giden Koyuncu, muhtemelen genç kıza cinsel ilişki teklif etti. Tekin’in bu isteği reddetmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tekin’i itekleyerek yere düşüren Koyuncu genç kızın bağırıp yardım istemesi üzerine panikleyerek susması için ayağıyla boğazına bastırdı.

Ayça Tekin’in öldüğünü anlayan Koyuncu, Tekin’in cep telefonunu ve tableti alarak arkadaşları 23 yaşındaki A.Y. ve 21 yaşındaki S.H. ile birlikte apartmanın çıkışında buluşup olay yerinden ayrıldı. Ayça Tekin’e ulaşamayan ailesi ve erkek arkadaşı E.B. çilingir yardımıyla açtırdığı evin banyosunda , genç kadının cesedini buldu. Üzerinde gece kıyafeti bulunan yüzünde de yere çarpma nedeniyle kanama olduğu belirlenen genç kızın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

POLİS TUZAK KURDU

Genç kızın evinden tablet bilgisayarı, cep telefonu ve giriş kapısının anahtarının da alındığını belirleyen polis, cinsel taciz üzerinde durdu. Ancak, yapılan otopside genç kızın beyin kanaması sonucu öldüğü, bakire olması ve herhangi bir cinsel saldırı izine rastlanmaması üzerine hırsızlık amacıyla cinayetin işlenmiş olabileceğini düşünen polis, katilin rahat hareket etmesini sağlamak için ’kalp krizi’ sonucu öldüğünü duyurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, eve sık geldiği anlaşılan gencin, Tekin ile bir dönem birlikte çalışan Abdullah Koyuncu olduğunu belirleyerek gözaltına aldı.

ABLA KARDEŞ GİBİYDİK

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Abdullah Koyuncu, Ayça Tekin’le abla kardeş gibi olduklarını belirterek, "Ben Ayça ile bir konu hakkında konuşmak istediğimi söyledim. O da beni kolumdan çekerek ’hadi gidiyoruz’ dedi. Tırnakları uzun olduğu için kolum acıdı. Ben kolumu çekince Ayça yere düştü. Yere düşünce kaşı açıldı ve benim paçamdan çekerek vurup küfür etmeye başladı. Yüksek sesle bağırmaya başlayınca panikledim ve sesi çıkmasın diye ayağımı boğazına bastırdım. Bu sırada Ayça titremeye başlayınca ayağımı çektim. Sonra hareketsiz kaldı. Öldüğünü anlayınca banyoya sürükledim" dedi. Diğer sanıklar A.Y. ile S.H. olaydan haberleri olmadığını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi. Abdullah Koyuncu tutuklanırken, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırladı. Savcı, iddianamesinde Ayça Tekin’in künt kafa travmasına bağlı beyin kanamasından öldüğünü belirtirken, Abdullah Koyuncu hakkında ömür boyu hapis, A.Y. ile S.H. hakkında ise cinayete iştirak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Haberin Devamı