Magazin Aydan Şener'i kimse tanıyamadı

Aydan Şener'i kimse tanıyamadı

Paylaş
Aydan Şener'i kimse tanıyamadı

Bir süredir seçici olduğu için ekrandan uzak kalan oyuncu Aydan Şener, suskunluğunu bozdu. Ünlü oyuncunun son fotoğraflarını görenler gözlerine inanamadı

Aydan Şener uzun süredir ekranlardan uzak. Bir dergiye açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu, dergiye verdiği pozlarla da şaşırttı. Aydan Şener, neler yaptığını, oyunculuk sektörünü, Med Cezir dizisnde oynayan kızı Ecem'le ilişkisini anlattı.

İşte Sabah Gazetesi'nin magazin eki Günaydın'da da yer alan o açıklamalar...

Zaman sizde hiç işlemiyor gibi... Bu güzelliği neye borçlusunuz?

Öncelikle kalbimde asla kötü düşünceler barındırmamaya bağlıyorum. Hırslar, kızgınlıklar, öfkeler bir süre sonra kesinlikle dışa vuruyor. İnsanın yüzünde derin çizgiler, izler bırakıyor. Cilt temizliğine oldukça önem veririm. Mesela yoğurt ve biraz yumurta akı ile oldukça etkili bir yüz maskesi yaparım. Kivi kabuklarını da yüzüme sürerim. Beslenmeme dikkat ederim. Kızartma ya da et ağırlıklı besinler tüketmem; balık ve sebze yerim. Özellikle somon balığını öneririm.

Estetik hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Her yaşın gerçekten ayrı bir güzelliği var. Tabii ki ufak tefek müdahaleler olabilir ama ben sadece çok radikal değişiklikleri doğru bulmuyorum. Simayı değiştirecek uygulamalar bana doğru gelmiyor.

Kariyerinizde hep zirvede olmak sizi mutlu etti mi?

Ben şöhretin ne olduğunu hiçbir zaman anlayamadım; sadece şaşkın ve mutlu bir genç kadındım. Zaten hep kapalı bir hayatım vardı benim, farkında bile olmadım. Çok erken evlendim, hatta oyunculuğa başlamadan önceydi, 19 yaşındaydım. 90'lı yılları çok net hatırlamıyorum. O kadar çok çalışmışım ki o yıllar öyle geçip gitmiş...

ÇOK SEÇİCİYİM

Bir süredir oyunculuktan uzaksınız...

Artık seçici olabilmek gibi bir lüksüm var. Çok özlendiğimi biliyorum fakat projelere çok önem veriyorum. Örneğin bu yıl reddettiğim iki proje var; biri yayından kalktı, diğeri de bence yayından kalkmak üzere. İyi ki yer almamışım. İyi yazılmış, altı sağlam bir senaryoda güzel bir karakter rolü oynamak isterim.

Dizi sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eskiden setlerde ben karavan isterdim ve gelirdi ama bu kapris olarak algılanırdı. Şimdi karavan; her çekimde ve sette ihtiyaç oldu. Benim zamanımdaki dizi sektörü ile şimdiki çok farklı. Her şey çok gelişti. Oyuncular şimdi çok daha iyi paralar kazanıyor. Gerek teknolojik açıdan, gerekse maddi açıdan bizlerden çok daha şanslı olduklarını düşünüyorum. Bütçeler çok yükseldi ve projeler çok daha fazla uzun sürüyor.

Size göre kariyerinizdeki en önemli iş hangisiydi?

'Çalıkuşu' benim kariyerimdeki en önemli iştir. Bu dizi ile Rusya ve daha birçok ülkede büyük kitlelere ulaştım. 90'lı yıllardan beri yılda birkaç kere bana Moskova televizyonu ve dergileri gelir. Onlarla röportajlar yaparım.

Yeni 'Çalıkuşu' dizisini nasıl buldunuz?

Yeni versiyonunun 'Çalıkuşu' ile hiç alakası yok. Tamamıyla farklı bir proje olmuş.

Kendinizi şanslı hissediyor musunuz?

Bu sektörde parlamak çok kolaydır. Kalıcı olmak ise çok zordur. Benim en büyük şansım kalıcı olmaktı herhalde. İnsanlar beni çok sevdiler ve bağırlarına bastılar. İş yapmışım yapmamışım fark etmiyor; beni asla unutmuyorlar ve sevgileri hiç bitmiyor. Bu her oyuncuya nasip olacak birşey değil.

ANNEMİN ACISI DİNMİYOR

Peki ya aşk? Hiç aşk acısı çektiniz mi?

Tabii ki çektim ama çok büyük bir acı değil, aşk acısı. Ben bir şeylerin yolunda gitmediğini gördüğüm an o ilişkiyi kafamda bitirmeye başlıyorum. Bittiği zaman da çok fazla acı çekmiyorum. Gittiğim zaman da asla dönüşüm olmuyor. Ölüme hiç dayanamam. İki sene önce annemi kaybettim, acısı hiç dinmiyor; sadece o acıyla yaşamaya alışıyorsun, yoksa unutmak mümkün değil. Çok üzüldüm, adeta yıkıldım ama bir kızım var benim. Onun için güçlü olmak zorumdayım.

Kızınız Ecem, 'Medcezir'de oyunculuk yapmaya başladı. Nasıl buluyorsunuz oyunculuğunu?

Onunla ilgili güzel olan her şey beni mutlu eder çünkü o benim yaşama sebebim. 'Medcezir'i dikkatle takip ediyorum. Ecem çok yetenekli, oyunculuğunu beğeniyorum.

3

Haberin Devamı