Magazin Aydemir Akbaş'tan Şener Şen ve Yılmaz Erdoğan'ı şoke edecek sözler!

Aydemir Akbaş'tan Şener Şen ve Yılmaz Erdoğan'ı şoke edecek sözler!

Paylaş
Aydemir Akbaş'tan Şener Şen ve Yılmaz Erdoğan'ı şoke edecek sözler!

83 yaşındaki Aydemir Akbaş, sinema filmlerinden hâlâ teklifler aldığını belirterek, "Bu yıl dört teklif geldi ama beğenmedim. Ölene kadar star kalacağım, gişe yapan adam olacağım" dedi. Usta oyuncu, meslektaşları Şener Şen ve Yılmaz Erdoğan'ı hedef aldı

Aydemir Akbaş, geçen haftalarda Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler: Sazan Sarmalı' adlı yeni fimini vizyondayken Netflix'e satmasına büyük tepki göstermişti. Yılmaz Erdoğan için 'Sinemaya ihanet etti' diyen 83 yaşındaki Aydemir Akbaş, Günaydın'dan İlker Gezici'ye röportaj verdi.

Haberin Devamı

Sivri dilli oyuncu; Yılmaz Erdoğan'ı, Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar gibi aynı yola çıktığı dava arkadaşlarını yarı yolda bırakmakla suçladı. Aydemir Akbaş'ın öfkesinden usta oyuncu Şener Şen de nasibini aldı.

Geçen haftalarda Yılmaz Erdoğan hakkında iddialı açıklamalarınız vardı. Öfkenizin sebebi neydi?

Öfkem Türk sineması adına... Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan gibi isimler, filmlerini dijital platformlara verirlerse Türk sineması batar.

'ARKADAŞLARINI SATTI'

Yılmaz Erdoğan'ı neden ihanetle suçladınız?

Ben para için bir yapımcıyı bırakıp diğerine geçmem. Bana da ne büyük paralar teklif edildi, kabul etmedim, kendi grubumu bırakmadım. Dava arkadaşlarımı satmadım. Seni oraya getiren sinema. Sen sinemanın kendisine ihanet ediyorsun, dava arkadaşlarını yarı yolda bırakıyorsun.

Haberin Devamı

Filmin henüz vizyondayken satılmasından seyirci de rahatsız oldu...

Normalde filmin sinema macerası biter, ondan sonra satarsın. Vizyondan kalktıktan sonra istediğine satsın, isterse yaksın. Ben sinemacıların yerinde olsam dava açarım.

Anadolu'daki sinemacılar da isyan etti. Yılmaz Erdoğan'ın memleketi Hakkari'de bile sinema salonu sahibi filme yer vermiyor...

Delikanlı adammış. İsyan ederler tabii. Bin 500 salonda oynuyorsun, daha ne istiyorsun? Ben zamanında İzmir'e, Adana'ya gittiğimde beni 'Ekmek paramız geldi' diye karşılıyorlardı. Şimdi kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkın yok. Esas sinema seyircisi güneydedir, Anadolu'dadır. Bakma şimdi AVM'ler sayesinde buralar kıpırdadı.

Eskiden bölgeler vardı değil mi?

Evet. Bir sinemacı film yapacağı zaman avanslarını önce Adana bölgesinde alır, starı orası tayin ederdi. Beni Adana Bölgesi tayin etti. Zamanında bana da teklif ettiler: 'Sen yaz, sen çek, sen oyna' diye. Yani 'Yapımcılık yap' diyorlar bana. "Ben oyuncuyum, para işine girersek elime yüzüme bulaştırırım. Bana göre değil" dedim. Bu isimlerin hatası, yapımcılığa soyunmaları. Devreye para girince oyunculuk zarar görür. Her şey para değil. Sana en güzel tarihi, en güzel sinemaları veriyorlar; daha ne şikayet ediyorsun? Kimse bana "Sinemaya hizmet ediyorum" demesin. Bu sinemaya hizmet değil, cebine hizmettir. Bizim zamanımızda böyle kaypaklık olmazdı. Boğarlardı adamı.

Haberin Devamı

'KAZANDIĞIM TÜM PARAYI GECE HAYATINDA YEDİM'

Siz sinemadan para kazandınız mı?

Kazandım tabii. Bolluk içinde yaşadık ama gece hayatında yedim. Arkadaşına harcıyorsun, onu bir yere götürüyorsun. Adanalı ahbaplarım vardı. Hesabı onların ödemesinden bıkmıştım, para kazanınca ben ısmarlıyordum.

Pişman mısınız?

Yok, değilim. Bir evim var yeter; onu kurtardım. Benim lüksüm de yoktur. 'Arabam olsun, yatım yazlığım olsun' demedim. Hiç umurumda değil öyle şeyler. Eşim dostum var. Ama para ediyorsan varsın, para etmiyorsan yoksun.

Para ediyor musunuz siz şu an?

Şu an başkaları para ediyor ama ben de unutulmuş değilim; dört tane teklif geldi, oynamadım. Şu an vizyonda olan bir filmden teklif geldi, senaryoyu beğenmedim. Hatta 'Çekmeyin, batarsınız' dedim. Çektiler, battılar.

'ŞENER ŞEN KALIPÇI, SENARYOMU BEĞENMEDİ'

Şener Şen'i "Komik değil, korkak. Hep aynı adamın peşinen gidiyor" diye eleştirmiştiniz. Şimdi 'Zengin Mutfağı' oyunuyla tiyatroya döndü.

Haberin Devamı

Evet, ama ne oldu, yaptığı film iki seksen yattı. Ona 'Güvercinler' romanından uyarladığım senaryoyu yollamıştım. Bir kaymakam hikayesi. Tam onluk; ağlatacak, güvercinlerle yaşayacak, neşelendirecek ama beğenmedi. Hepsi kalıpçı. Benim gibi 15-20 tip çizen yok. Oynadığım 150 filmin 90'ı dram. Tiyatroda da cepten yiyor. Daha önce oynadığı şeyi oynuyor. Yazık; değişik bir oyunla çıksın isterdim.

Siz neden sahneye çıkmıyorsunuz?

Çıkmam. 'Keşanlı Ali'yi herkes oynadı ama kimse benim gibi oynayamadı. 80'lerde sahnedeydim. 'İnsanoğlu Tuhaftır' diye bir oyun vardı, full oynuyordum, Aziz Nesin oynuyordum, o da full. 1984'te terör olayları başlayınca önce haftada bir oynamaya başladım, sonra da kaldırdım. Tiksinti geldi.

Halk da sizi seviyor...

Beni gören 'Adamsın' diye bağırıyor. Erotik komediler bitti, zannettiler ki Aydemir bitecek. Bir gün 15 yapımcıyı gazinoya davet ettim, Kadri Yurdatap da vardı. Bana 'Şurada çevireceğin 30 film var, sonra yoksun' dedi. 'Ölene kadar star kalacağım, gişe yapan adam olacağım' dedim. Bak kaç sene geçti üstünden dediğim çıktı.

Haberin Devamı