Gündem Aydın'da toprak kayması nedeniyle yol çöktü!

Aydın'da toprak kayması nedeniyle yol çöktü!

Paylaş
Aydın'da toprak kayması nedeniyle yol çöktü!

Aydın Kuşadası’ndaki bir inşaat çalışması sırasında gerekli tedbirler alınmadığı için toprak kayması yaşandı ve yol çöktü. Yol üzerindeki bir apartman da zemine oturdu ve duvarlarında çatlaklar oluştu

Aydın Kuşadası’nda bir inşaat çalışması sırasında istinat duvarının yetersiz olması nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sırasında yol tamamen çökerken yol üzerindeki apartman ise zemine oturdu ve duvarlarında çatlaklar oluştu.


APARTMANI BOŞALTMADILAR


Toprak kaymasının ardından oturulamaz duruma gelen bir apartman polisler tarafından boşaltılmak istendi. Ancak apartman sakinleri yapılan tüm uyarılara rağmen belediyenin bölgede gerekli önlemi almadığını belirterek binayı boşaltmadı.


BELEDİYE HİÇBİR ÖNLEM ALMAMIŞ!


Aynı sokakta bulunan Dağarcık Sitesi’nin Başkanı Gürbüz Eşiyok, yaklaşık 4 aydır inşaat firmasına çeşitli uyarılarda bulunduklarını ve önlem alınması için de belediye dilekçe verdiklerini söyledi. Eşiyok, “4 ayda defalarca dilekçe verdik. Yolun çökme ihtimali olduğunu, bunun çevredeki evleri ve apartmanları da tehdit ettiğini söyledik. Ancak hiçbir önlem alınmadığı için bugünkü facia yaşandı. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz“ dedi.