Gündem Aydın'da memura sıcak hava izni

Aydın'da memura sıcak hava izni

Paylaş
Aydın'da memura sıcak hava izni

Aydın'da kamu personeli olarak çalışan engelliler, hamileler ve kronik hastalığı olanlar idari izinli sayılacak

Türkiye'de sıcaklığın en fazla hissedildiği illerin başında gelen Aydın'da, aşırı sıcak havanın etkili olduğu günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, hamileler ve kronik hastalığı olanların idari izinli sayılmalarına karar verildi.

Haberin Devamı

Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, meteoroloji tarafından Aydın'da 5 gün boyunca aşırı sıcak havanın etkili olacağı yönünde yapılan uyarının ardından Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi alınacak önlemleri ele aldı.

Meclis, meteoroloji tarafından ''aşırı sıcak hava'' uyarısı yapıldığı dönemlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, hamileler ile kalp, tansiyon, astım, şeker gibi kronik hastalığı olanların, kurum ve kuruluş amirinin yetkisinde idari izinli sayılmalarına karar verdi.

Müthiş buluş! İngilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!

''Aşırı sıcak'' uyarısı yapıldığı günlerde ayrıca sabah mesaisi saatlerinin 07.00-11.00 olarak belirlenmesine karar veren meclis, öğleden sonraki mesai için ise hizmetin aksamaması için kurum amirlerince gerekli düzenlemelerin yapılması koşuluyla kamu görevlilerinin idari izinli sayılması hükme bağlandı.

Haberin Devamı

Açıklamada, aşırı sıcak havaların etkili olduğu günlerde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda halkın bilgilendirilmesi için çalışma yapılması ve bu dönemlerde hayatı olumsuz etkileyebilecek elektrik ve su kesintilerinin yaşanmaması ve muhtemel orman yangınlarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından alınmasına karar verildiği bildirildi.

AA