Kuşadası Aydın'da turizmciler sorunları sıraladı

Aydın'da turizmciler sorunları sıraladı

Paylaş
Aydın'da turizmciler sorunları sıraladı

Aydın'da turizmciler sorunları sıraladı

AYDIN İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, turistik Kuşadası ilçesindeki beş yıldızlı bir termal otelde yapıldı. Turizmciler sorunları sıralarken, vali yardımcısı, kaymakamlar ve daire müdürleri dinledi.

Vali Yardımcısı Yücel Gemici başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na Kuşadası ve Didim kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi temsilcileri, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden,e Didim ve Kuşadası'ndan turizmciler katıldı. Toplantının başlangıcında söz alan bürokratlar, Aydın genelinde turizm sezonu öncesi yapılan hazırlıklar konusunda bilgi verdi. Vali yardımcısı Yücel Gemici, Aydın'ın daha iyi tanıtılması için Valilikçe bir proje hazırladıklarını, sosyal medya, kısa filmler ve görsel materyaller için çalışmaların başladığını söyledi. Kuşadası ve Didim'den katılan turizmciler ise, turizmi olumsuz etkileyen bölgesel ve bakanlıklar düzeyinde çözülebilecek sorunları dile getirdi. Valiliğin Bakanlıklarla turizmciler arasında köprü oluşturmasını isteyen turizmciler, bürokrasinin engeller çıkardığından yakındı. Menderes Nehrinin Didim yönüne uzanan bölümünün alternatif turizme açılması konusunda hazırlanan 'Latmos Canlanıyor' projesinin, bakanlıklar arasındaki koordinasyon eksikliklerinin ve bürokratik yazışmalar nedeniyle 10 yılı geride bıraktığını dile getiren turizmciler, "Bu mantıkla turizm nasıl çeşitlensin, nasıl gelişsin" dedi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda söz alan turizmcilerin dile getirdiği bazı sorunlar şöyle sıralandı:

"Vali, kaymakam ve yerel yöneticilere turizm konusunda daha fazla inisiyatif kullanma yetkisi verilmeli. Kurşunlu Manastırı restora edilerek turizme kazandırılmalı. Termal turizm konusunda zengin mineral ve ısıya sahip jeotermal kaynakların olduğu Davutlar bölgesi, pilot bölge olarak ilan edilmeli. Oteller birbirileriyle yarışma yerine, bölgenin tanıtımı ve gelişmesi için birlikte yarışmalı. Okul gezilerinde 10 yaş altı araç zorunluluğu esnetilmeli. Aydın'da bu nitelikte sadece 30 araç var. Plaj düzenlemeleri acilen tamamlanmalı. Plaj polisi uygulaması yaygınlaştırılmalı. Tanıtımlar konusunda günümüz teknolojilerinden daha fazla yararlanılmalı. Sezon çok kısa, sorunların çözümü için radikal kararlar alınması gerekiyor. Altyapı, üstyapı, sürdürülebilir turizm, çevre gibi sorunlar azalmıyor, tam tersine hızla artıyor. Sezonda nüfusları artan turistik ilçelerin farklı bir statüye kavuşturulması gerekiyor."

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı