Spor Ayhan Akman'ın 18 mucizesi

Ayhan Akman'ın 18 mucizesi

Paylaş
Ayhan Akman'ın 18 mucizesi

Galatasaray'ın 18'nci şampiyonluğunda futbola veda eden Ayhan Akman, hayat biçimi olan 18 mucizesini doğum yeri olan Bursa'nın İnegöl ilçesinde öğrencilere anlattı


Özel Safvet Kolejinin daveti üzerine İnegöl’de öğrencilerle bir araya gelen Ayhan Akman’a, Türk futboluna yaptığı büyük hizmetlerden dolayı okul tarafından ’Takdir belgesi’ verildi.

Safvet kolejinin çok amaçlı salonunda düzenlenen panelin konuşmacısı Ayhan Akman, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Bir öğrencinin hayatınızdaki 18 numaranın gizemi ile ilgili sorusuna Akman, "Genç milli takım seçmelerinde uzun yıllar 8 nolu formayı bulamayınca 18 nolu formayı giymek zorunda kalmıştım. Milli takıma seçilirsem 18 Nolu formayı giyeceğim diye kendime söz verdim. Çok da iyi bir performans koydum ortaya 18 Nolu forma bana çok şanslı geldi. Ta ki bu güne kadar 18 benim hayatımda yer aldı" dedi.

PLAY OFF ZOR SİSTEM


Bir soru üzerine, play off’un yeni bir sistem olarak futbola dahil olduğunu kaydeden Akman, "Hiç alışık olmadığımız yeni sistemde mücadele ettik. Bu sene sonunda üst üste 6 Derbi maçı oynadık. Buna alışmak çok zor. Bizde oyuncu olarak eski sistemden yanayız. Ama sonucunda şampiyonluğa ulaştık. Bu yüzden son derece memnunuz. İnşallah bu sistem devam etmez" diye konuştu.

JÜBİLE BENİM İÇİN ONUR OLUR


’Jübile yapmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Akman, "Bu soru bana hep soruluyor. Son dönemlerde jübile yapan oyuncu sayısı çok az. 8-10 yıl evvel Şifo Mehmet jübile yapmıştı. Ondan sonra hatırladığım yok. Tabi bana yapılırsa, çok onur duyarım. Galatasaray forması altında futbolu bıraktım, ama bu da benim için ayrı bir güzellik taşıyabilir. Yöneticiler böyle bir talepte bulunurlarsa, seve seve kabul ederim" dedi. SİYASET TEHLİKELİ BİR ZEMİN
Ayhan Akman, bir başka öğrencinin, ’Hakan Şükür’ün ardından siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusunu ise, "Hakan Şükür, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından birisi, en büyük golcüsüdür. Siyaset tehlikeli bir zemin. Futbolun içinde kalmayı düşünüyorum. Siyaseti şu etapta girmeyi düşünmüyorum. İleriki dönemlerde ne olur bilemiyorum" diye yanıtladı.

Futbol antrenörlüğü için eğitimler alacağını kaydeden Akman, "Eğitimin ardından altyapılarda görev yapma zorunluluğum var. Galatasaray’ın altyapısında futbol akademisi var. Orda görev yapacağım. Akademide işe başlayacağım" diyerek, şike ile alakalı şöyle konuştu, "Şike sürecinin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Türk futbolunun düzlüğe çıkması açısından önemli. Nasıl düzelir işin açıkçası zor. Mahkeme süreci tamamlandıktan sonra daha net belki önümüzü görebiliriz. Ama Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantep’e verilen bir ceza var. Bunlar hiç hoş değil. Bu tip şeylerin yaşanmaması gerekiyor" dedi.

MİLLİ TAKIM GENÇ VE KALİTELİ

Milli takım kadrosu ve 2014 dünya şampiyonası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akman, "Türk hocaları ile başarılı olabiliriz. Bu zamana kadar yaşanan başarılar Türk hocaları ile kazanıldı. İnşallah Abdullah Avcı’da yeni bir teknik direktör. Ona biraz sabır göstermemiz gerekiyor. Şu anki turnuvadan güzel skorlarla döndüler. Sabır gösterirsek onunda bu başarıları yakalayacağını düşünüyorum. Çok kaliteli ve çok genç bir takımımız var. 2014’e katılabiliriz diye ümit ediyorum. 2012 Avrupa şampiyonasında, İspanya’nın şampiyon olacağını düşünüyorum. Eğitim konusunda ise içimde ukde kaldı. Eğer bir ortam müsait olursa yükseköğretime gitmek isterim" diye konuştu.

ARDA’YA ÇOK BEĞENİYORUM

Barcelona’nın futbolcusu Messi’yi beğendiğini belirten Akman, "Messi’yi çok beğeniyorum. Messi gerçekten çok enteresan bir oyuncu. Çok yetenekli. Keza Ronaldo’da öyle. Messi bir adım önde. Yerli futbolcularda ise Arda’dır" dedi.

ÖĞRENCİLERİN KARNELERİ AKMAN’DAN


Panelin ardından Akman, öğrencilere karnelerini verdi. Ayrıca Türk futboluna büyük hizmetler eden Akman’a da Müdür Bayram yayla tarafından takdir belgesi verildi.

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL,(Bursa),(DHA)

Haberin Devamı