Yaşam Ayhan Işık'ın arabası 'satılık değil'

Ayhan Işık'ın arabası 'satılık değil'

Paylaş
Ayhan Işık'ın arabası 'satılık değil'

Ayhan Işık'ın ölmeden önce satın aldığı 1977 model 'Buick' marka otomobilinin yeni sahibi, açtığı galeride aracın satılık olup olmadığı yönündeki sorularla başa çıkamayınca, ön camına 'satılık değildir"'tabelası koydu

Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları arasında yer alan, oynadığı yaklaşık 200 filmdeki rolleriyle sinema tarihine adını ’Taçsız Kral’ olarak yazdıran Ayhan Işık’ın ölmeden önce satın aldığı 1977 model "Buick" marka otomobilinin yeni sahibi turizmci Kaan İzmir, aracın satılık olup olmadığı yönündeki sorularla başa çıkamayınca, ön camına "satılık değildir" tabelası koydu.

Haberin Devamı

Çanakkale’de yaşayan Kaan İzmir, klasik otomobillere duyduğu ilgi nedeniyle, Ayhan Işık’ın 1977’de yurt dışından satın aldığı ve Türkiye’ye getirdiği 6600 motor ve 406 beygir gücündeki otomobili, 3 yıl önce İstanbullu bir iş adamının satılığa çıkarmasını fırsat bilip, yaklaşık 20 bin dolara satın alarak Çanakkale’ye getirdi. Bir süre önce eğitimini yurt dışında sürdürmek istemesi nedeniyle aracı satışa çıkaran İzmir, "otomobille arasında oluşan duygusallık" nedeniyle bu kararından vazgeçti.

BİNLERCE KİŞİ OTOMOBİLLE İLGİLENDİ

İzmir, kentte ikinci el otomobillerin satışının yapıldığı Oto Kent’te yeni açtığı galeriye getirdiği "Taçsız Kral"ın otomobilini sergilemeye başladı. İkinci el araç satın almak isteyen ve klasik otomobillerden hoşlanan onlarca kişi İzmir’e başvurup, otomobilin satılık olup olmadığını sordu. Yoğun ilgiden sıkılan İzmir, çareyi otomobilin ön camına yerleştirdiği "satılık değildir" tabelasında buldu. Otomobile karşı inanılmaz bir ilginin olduğunu dile getiren İzmir, AA muhabirine, amacının otomobili sergilemek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'ARTIK SORULARDAN BIKTIM'

Alıcıların sürekli otomobilin satılık olup olmadığını sorduğunu belirten İzmir, "Artık sorulardan sıkıldım. Bunun üzerine, otomobilin camına ’satılık değildir’ tabelası koydum. Aracı burada sergiliyorum. Çok meraklısı var. Sürekli gelip gidenler, inceleyenler oldukça fazla" dedi. Galeriye gelenlerin neredeyse tamamına yakınının "Taçsız Kral"ın otomobiliyle ilgilendiğini dile getiren İzmir, "Aracı satmamamın nedeni, Ayhan Işık’a ait olması. Onun hatırasını yaşatmak istiyorum. Onun için bu otomobili kesinlikle satmayı düşünmüyorum" diye konuştu. İzmir, alıcıların en çok otomobilin büyüklüğüyle, Ayhan Işık’a ait olmasıyla, görüntüsüyle, içindeki konforuyla ve motor gücüyle ilgilendiğini kaydetti.

AYHAN IŞIK

1929’da İzmir’de doğan Ayhan Işık, 1953’te Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Sinemaya geçmeden önce grafiker olarak çalışan oyuncu, çeşitli dergilere kapak resimleri yaptı. Grafikerlikten sinemaya 1951’de Yıldız Dergisi ve İstanbul Film’in açtığı yarışmayı kazanarak geçiş yapan Işık, aynı yıl "Yavuz Sultan Selim ve Yeniçeri Hasan" filmiyle ilk kez beyaz perdede yer aldı. "Kanun Namına" adlı ikinci filmiyle oyunculuktaki yeteneğini kanıtlayarak üne kavuşan Işık, 1959’da ABD’ye gitti ve sinema konusunda inceleme yaptı. Işık, Türkiye’ye döndükten sonra yeni filmler çevirerek ününü sürdürdü. 1972’de film yıldızlarının sahneye çıkma modasına uyarak, Klasik Türk Müziği dalında solistlik yaptı. Oyunculuğunun yanı sıra yapımcılık yapmaya da başlayan Işık, bir süre sonra oyuncu ve yönetmen olarak "Örgüt" filmini çekti ve bu arada bazı reklam filmlerinde rol aldı. Türk sinemasının en büyük oyuncuları arasında gösterilen Ayhan Işık, ikinci filminden sonra fiziği ve yeteneğiyle dikkatleri çekerek, ölene kadar oynadığı bütün filmlerde hep başrol oyuncusu olarak yer aldı. "Kral" unvanını alan Işık, ününü en uzun süre koruyan ilk oyuncu oldu. Işık, 1954’te Türk Film Festivali’nde, 1962’de Ses, 1965’te Artist ve daha birçok yayın organının düzenlediği yarışmalarda "en başarılı erkek oyuncu" seçildi. Ayhan Işık, 1979’da beyin kanaması sonucu hayata veda etti. Yayıncı: Kamuran Akkuş 13:44 14/01/13 "

Haberin Devamı