Yaşam Ayılar kış uykusunu unuttu!

Ayılar kış uykusunu unuttu!

Paylaş
Ayılar kış uykusunu unuttu!

Kasım - nisan dönemini kış uykusunda geçiren ayılar, hayvanat bahçesindeki bakım nedeniyle kış uykusuna yatmıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde barınan hayvanlar, kar yağışı ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte enerji takviyeli gıdalarla besleniyor. Kasım - nisan dönemini kış uykusunda geçiren ayılar, hayvanat bahçesindeki bakım nedeniyle kış uykusuna yatmazken, ocak ayı ortasında kar üzerinde ziyaretçilerini karşılıyorlar.

Haberin Devamı

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’nin üyesi olan ve 206 bin 600 metrekarelik alanda 76 türden 600’ün üzerinde hayvanın barındığı Bursa Hayvanat Bahçesi, kar yağışıyla birlikte beyaz örtüye büründü. Kış hazırlıklarını haftalar öncesinden tamamlayan hayvanat bahçesi yönetimi; aslan, leopar, babun ve flamingo gibi hayvanların barınaklarını kalorifer sistemi ile ısıtırken, havaların soğumasıyla birlikte vücut ısıları düşen hayvanlara enerji içeriği yüksek vitamin ve mineral takviyeli gıdalar vermeye başladı.

AYILAR KIŞ UYKUSUNA YATMADI

Doğada 3 ile 7 ay gibi bir dönemi uyku halinde geçiren, mevsime göre kasım-aralık aylarında uykuya yatıp, mart-nisan aylarında uyanan ayılar, hayvanat bahçesindeki bakım nedeniyle kış uykusuna yatmadı. Günlük besin ihtiyaçları karşılanan, enerji takviyeli gıdalar sayesinde vücut ısıları fazla düşmeyen ayılar, ziyaretçilerini kar üzerinde karşılıyor.

Haberin Devamı

LEOPARLAR KARA ALIŞAMADI

Kar yağışıyla birlikte düşen hava sıcaklığı yüzünden sabah kapalı barınaklarından çıkmak istemeyen maymun, aslan ve leoparlar güneşin çıkmasıyla birlikte kendilerini bahçeye attı. Hayvanat Bahçesine yeni gelen leoparlar, kar şaşkınlığı yaşadı. Kurtlar ve geyiklerin karda gün boyu bahçede turladıkları görülürken, zebralar ise karla birlikte kapalı sıcak barınaklarına çekildi.

DHA