Aylara göre balık yeme rehberi

Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahlar balıkla doldu. Ancak balığın tadı ve kalitesi mevsime göre değişiyor. Hangi balık hangi ayda tüketilmeli sorusunu soranlara işte aylara göre balık yeme rehberi.

09 Eylül 2019, Pazartesi 15:24
A A

Balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte balıklar tezgahlardaki yerini aldı. Ancak mevsiminde yetişen sebze meyve gibi balık türlerinin de mevsiminde tüketilmesi hem lezzetli hem de sağlık açısından daha iyi oluyor. Balık sezonunun açılmasıyla hangi balık hangi ayda tüketilmeli sorusunun cevaplarını arıyorsanız detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte hangi balık hangi ayda tüketilmeli sorusunun cevapları.

EYLÜL

İzmarit, istavrit, kılıç, palamut, sardalya, kırlangıç balıklarının ayı.

EKİM

Lüfer lezzetlenir, palamut, barbunya, tekir ve istavritin en iyi zamanı.

KASIM

Seçiminiz uskumru, hamsi ve pisi balıklarından yana olmalı.

ARALIK

Balıkların yağlanıp lezzetlendiği bu dönemde favori torik, tekir ve çinekop.

OCAK

Kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle hamsi ve kefalin en lezzetli olduğu ay

ŞUBAT

Gümüş ve kefal balığını gönül rahatlığıyla seçebilirsiniz.

MART

İstiridye, somon, midye, morina ve pisi balığının en iyi dönemi.

NİSAN

En gözde balık kalkan. Ayrıca yengeç ve kılıç balığı da bu ay tadılmalı.

MAYIS

Bahar balıkları olan tekir, uskumru, orkinos ve pisi balıklarının dönemi.

HAZİRAN

Karagöz ve kırlangıçla yaz mevsimine iyi bir başlangıç yapılabilir.


TEMMUZ

Alternatiflerin azaldığı bu ayda tekir ve barbunya tüketilebilir.

AĞUSTOS

Sardalya, somon, mercan ve çingene palamudu bu ayda lezzetlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...