Türkiye (Son Dakika) Ayşegül "bileklerimi kesip kaçırdılar" demişti, yalan çıktı

Ayşegül "bileklerimi kesip kaçırdılar" demişti, yalan çıktı

Paylaş
Ayşegül "bileklerimi kesip kaçırdılar" demişti, yalan çıktı

İzmir'in Karabağlar İlçesi’ndeki evinden kaçırıldığı öne sürülen ve polisi alarma geçiren 16 yaşındaki Ayşegül S.’nin, ablasına ait nüfus cüzdanını yanına alıp evden kendisinin kaçtığı ortaya çıktı

Polisin İstanbul’da izine ulaştığı Ayşegül S.'nin, arkadaşı 20 yaşındaki A.O.Y.’nin (20) yanına gittiği belirlendi. Evden ayrılırken ve otobüs terminalinden bilet alırken güvenlik kamerasına takılan A.N.S.’nin, ailesinin ilgisini çekmek için böyle bir yalana başvurduğunu söylediği belirtildi.

Daha önce de evden kaçtığı tespit edilen Ayşegül S.'nin vücudunda yara veya darp izine rastlanmadığı belirtildi. Karabağlar İlçesi’nde ailesiyle yaşayan Ayşegül S.'nin iddiaya göre babasına cep telefonuna mesaj atıp kaçırıldığını öne sürdü. Bunun üzerine paniğe kapılan baba, durumu polise bildirdi. Alarma geçen polis, Ayşegül S.'nin yakın çevresini, ayrıca evinin çevresi ve şehirlerarası otobüs terminalindeki güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı.


Yatağından kaçırılan Ayşenur İstanbul’da bulundu


İncelemede, Ayşegül S.'nin eğitim gördüğü sırada tanıştığı arkadaşı A.O.Y. ile irtibat kurduğu tespit edildi. Evde herhangi bir kan izine rastlanmazken, genç kızın ablasının nüfus cüzdanının bulunmadığı, evin yakınındaki işyerine ait güvenlik kamerası kayıtlarında da A.N.S.’nin evden yalnız ayrıldığı tespit edildi. Polis genç kızın, otobüs terminalinden ablasına ait nüfus cüzdanıyla İstanbul bileti aldığı ve bu kente gittiğini saptadı. Bilet alırken de firmanın güvenlik kamerasında yalnız görülen Ayşegül S.'nin İstanbul’da yanına gittiği arkadaşının ev adresi belirlendi.

TELEFONLA İRTİBAT KURULDU, KENDİLERİ POLİSE GİTTİ


A.O.Y.’nin İstanbul’daki evine operasyon düzenlendi ancak genç kız ve A.O.Y. evde bulunamadı. Bunun üzerine cep telefonundan ulaşılan A.O.Y., genç kızı kaçırmadığını, Ayşegül S.'nin kendisinin geldiğini belirtti. Bunun üzerine polis A.O.Y.’den en yakın polis merkezine gitmesini istedi. A.O.Y., yanındaki Ayşegül S. ile Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip polise teslim oldu. Sağlık raporu alınan Ayşegül S.'nin vücudunda her hangi bir yara veya darp izine rastlanmadı. Ayrıca Ayşegül S.'nin, ailesinin dikkatini çekmek için böyle bir yalana başvurduğunu, kaçırılmadığını söylediği belirtildi. Daha önce de 3 kez evden kaçan ve her seferinde polis tarafından bulunan A.N.S.’nin uyuşturucu kullandığına dair bir kaydın bulunmadığı da ortaya çıktı.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN TEPKİ


İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, genç kızın kaçırılmasıyla ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirtip bunun teyit edilmeden haberleştirilmesine tepki gösterdi. Emniyet Müdürü Aşkın, şunları söyledi: "Kendi isteğiyle evinden ayrıldığı ortada. Ne uyuşturucu kaçakçısı var, ne de kızın yaralanması söz konusu. Kızın evinin kapısında zorlama bile yok. Evin çıkışından terminalden biletin alışına kadar yalnız olduğuna dair görüntüler var. İstanbul’a gittiğini tesbit ettik. İstanbul’da birlikte olduğu kişiyi bulduk ve o kişi kızı teslim etti. Onun da haberi yok kızın geleceğinden, kız kendiliğinden çıkıp gitmiş. Bu kız daha önce de dört kez evinden kaçmış. Kamuoyunda ciddi şekilde infial yaratabilecek böyle bir olayın teyit edilmeden hiç bir satırı doğru olmayan şekilde haberleştirilmesi çok yanlış."

Öte yandan İstanbul’da ifadesine başvurulacak Ayşegül S.'nin daha sonra ailesine teslim edileceği, A.O.Y. ile ilgili işlemlerin ise devam ettiği bildirildi.

DHA/İzmir - Tufan HAMARAT

Haberin Devamı