Magazin Ayta Sözeri kimdir? İşte Ayta Sözeri’nin hayatı hakkında merak edilenler…

Ayta Sözeri kimdir? İşte Ayta Sözeri’nin hayatı hakkında merak edilenler…

Paylaş
Ayta Sözeri kimdir? İşte Ayta Sözeri’nin hayatı hakkında merak edilenler…

Benimle Söyle’deki jüri üyeliği ile gündemden düşmeyen Ayta Sözeri konserleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Peki, Ayta Sözeri kimdir? İşte Ayta Sözeri’nin hayatı hakkında merak edilenler…

Benimle Söyle jüri üyeliği sırasında yarışmacılara verdiği destek ile izleyenlerin gönlünü kazanan Ayta Sözeri konserleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Ayta Sözeri önceki akşam verdiği konserde gözleri yaşlı olarak sahneye çıkan Ayta Sözeri magazin gündemine oturdu. Peki, Ayta Sözeri kimdir? İşte Ayta Sözeri’nin hayatı hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

Ayta Sözeri kimdir? Ayta Sözeri kaç yaşında?

Ayta Sözeri, 31 Mart 1976 tarihinde Almanya’nın Nürnberg şehrinde dünyaya geldi.

Anne tarafından Çerkes asıllıdır. 1982'de ailesiyle İzmir'e yerleşti ve 20'li yaşlarında cinsiyet değiştirme ameliyatı oldu. Ege Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk müziği eğitimi aldı. Daha sonra aralarında Sezen Aksu'nun da bulunduğu sanatçılara konserlerinde geri vokallik yaptı.

Sinema ve dizilerde oyunculuk yapan Ayta Sözeri, şarkıcılık da yapmaktadır. Türkiye’nin ilk trans oyuncusu olan Ayta Sözeri, insan hakları ve LGBTT aktivistidir.

2012 yılında Kayıp Şehir dizisinde oynadığı rol ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ayta Sözeri 2017 yılında Gülse Birsel’in Aile Arasında filminde de rol aldı.

Haberin Devamı

Ayta Sözeri filmleri ve dizileri

Hayat Bağları, Dadı, Arka Sokaklar, Kuzey Rüzgarı, Parmaklıklar Ardında, Dudaktan Kalbe, Akasya Durağı, Güneşi Gördüm, Kahramanlar, Teslimiyet, Kadın Krallığı, Papatyam, Acayip Hikayeler, Kayıp Şehir, Yalan Dünya, Hadi Ya, Paramparça, Ulan İstanbul, Tehlikeyle Flört, Koca Dünya, Aile Arasında, Meryem.