Ayva tatlısı tarifi

Kış aylarının gelmesiyle ayva yeme mevsimi de gelmiş bulunuyor. Oldukça faydalı olan ayva hem çiğ olarak tüketildiğinde tadına doyum olmuyor hemde ayva tatlısı olarak yendiğinde damak zevkine düşkün olanları büyülüyor. En çok tercih edilen ayva tatlısı tarifi haberimizde.

08 Kasım 2019, Cuma 17:59 Son Güncelleme:
A A
Ayva tatlısı tarifi

Kısa sürede hazırlayabileceğiniz oldukça ekonomik olan ayva tatlısı mevsimi ayvaların çıkmasıyla başlamış bulunmaktadır. Pratik ayva tatlısı tarifi için haberimize bakalım.

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 adet büyük boy ayva

8 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı su

1/2 çay bardağı vişne suyu

1 adet çubuk tarçın

5 adet karanfil

1/2 adet limonun suyu

Yapılışı

Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Kararmaması için limonlu su içine kabuklarıyla birlikte yerleştirin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.

Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Ardından su, limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları ve baharatlarını de tencereye yerleştirin. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte su kaynayınca dek pişirin.Kaynayan suya vişne suyunu da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

Yaklaşık bir saat sonra suyunu iyice çekip renk alan ayvaları bir bıçakla yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Pişmişse ilk sıcaklığının geçmesi için ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın.

Pişen ayvaları servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbetinden hafifçe üzerine sürün. Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin.

İpucu

Ayvalar sıcakken kaymak üzerinde eriyebileceğinden, oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra üzerine koymaya özen gösterin. Tercihe göre üzerine toz antep fıstığı veya ceviz ekleyebilirsiniz. Tencereniz geniş değilse su oranını azaltabilirsiniz, ayvalar su çektikçe rengi açık kalacaktır. Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz. Hem rengi daha koyu hem de lezzeti daha güçlü olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Acı kırımızı biberin faydaları