Ayvalı Dana Etli Kavurma

Eğitmen Chef Özlem Mekik'ten harika bir tarif...

25 Temmuz 2018, Çarşamba 14:59
A A

Hazırlanma ve Pişirme Süresi : 45 Dakika

Porsiyon Miktarı : 4 Porsiyon 

Malzemeler:

600 gr parça dana eti

2 adet ayva

2 soğan 

2 havuç

1 dolmalık yeşil biber

1 adet kırmızı biber kapya

1 adet dolmalık sarı biber

50 gr tereyağı

1 çay bardağı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 adet defne yaprağı

Yapılışı:

1.    Eti ve ayvayı iri kuşbaşı olacak şekilde , havucu yarımay olacak şekilde , soğanı da elma dilimi olacak şekilde doğrayın. Biberleri uzun şeritler şeklinde julyen doğrayın.

2.    Bir tencereye veya güvece Ayçiçek yağını ve tereyağını ilave edin ve altını harlı ateşte açın. Yağ kızdığında etleri ilave edin ve her tarafını eşit şekilde pişirin. Bu işleme mühürleme işlemi denir. Ardından havuç ve ayları yağa ilave edin. Bir miktar karıştırdıktan sonra iri iri doğradığınız soğanları , defne yapraklarını ilave edin. Biberleri ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın.

3.    Ocağın altını kısın ve yaklaşık 30 dakika ayvalar yumuşayana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;
Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.