Gündem Ayvalık ve Dikili'de 21 kişinin cesedi kıyıya vurdu

Ayvalık ve Dikili'de 21 kişinin cesedi kıyıya vurdu

Paylaş
Ayvalık ve Dikili'de 21 kişinin cesedi kıyıya vurdu

Yunanistan'ın Midilli Adası'na doğru yola çıkan çok sayıda sığınmacı botlarının batması sonucu yaşamını yitirdi. Jandarma, Ege sahillerinde 21 sığınmacının cesedini buldu. Kıyıya vuran cesetler arasında üç çocuğun da bulunduğu kaydedildi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi sahilinde çoğu çocuk olan 11 kaçak göçmenin cesedi bulundu. İzmir'in Dikili ilçesi Kumburnu mevkiinde de kadın ve çocuklara ait 10 kişinin cesedinin sahile vurduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot bir süre sonra alabora oldu.

Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen kaçaklardan çoğu çocuk olan 10 kişinin cesedi Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi Sahili'ne vurdu. Sahil güvenlik ekipleri, başka kaçaklar olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı.

8 KİŞİ KURTARILDI

8 kaçağı kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri, başka kaçaklar olabileceği gerekçesiyle denizde, jandarma da sahilde arama-kurtarma çalışması başlattı. Ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Haberin Devamı