Spor AZ Alkmaar liderliği bırakmadı

AZ Alkmaar liderliği bırakmadı

Paylaş
AZ Alkmaar liderliği bırakmadı

Hollanda Birinci Ligi'nde 27. hafta maçları sonunda RKC Waalwijk'ı 1-0 yenen AZ Alkmaar, Ajax'ın önünde bir puan farkla liderliğini sürdürdü

Haftanın derbisinde karşılaşan Ajax-PSV mücadelesinde gülen taraf ise ev sahibi ekip Ajax oldu. Rakibini 2-0 yenen Ajax şampiyonluk yarışında önemli bir engeli aşarken, PSV ligde 4. sıraya geriledi.

Eredivisie'nin bir başka şampiyonluk adayı FC Twente de haftayı kayıpla kapadı. Twente, ADO Den Haag deplasmanında bir puanı 1-1'lik sonuçla aldı.

Hafta içinde Hollanda Kupası'ndan elenerek moral bozukluğu yaşayan lider AZ Alkmaar, RKC Waalwijk karşısında zor da olsa 1-0 galip ayrılmayı bildi. AZ, seyircisi önünde vasat bir oyun ortaya koyduğu maçta 3 puanı Gudmundsson'un 49. dakikada attığı golle kazandı. Alkmaar ekibi bu sonuçla puanını 56'ya yükseltti ve liderliğini devam ettirdi. RKC Waalwijk ise 34 puanla 11. sıraya geriledi.

Eredivisie'nin iki ezeli rakibi Ajax ile PSV'nin karşı karşıya geldiği maçta 3 puanı kazanan ev sahibi ekip oldu. 90 dakika boyunca etkili bir oyun ortaya koyan Amsterdam temsilcisi, ilk yarısı 0-0 biten maçta galibiyete ikinci yarıda bulduğu gollerle ulaştı.

Ajax, Aissati'nin 56. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra da etkili oyununu sürdüren Ajax, De Jong'un 63. dakikada penaltıdan attığı golle farkı ikiye çıkardı ve maç bu sonuçla bitti. Ajax bu sonuçla puanını 55'e çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu, PSV ise 51 puanla dördüncü sıraya geriledi.

TOPLU SONUÇLAR

Excelsior-FC Groningen: 0-1
Roda JC Kerkrade-Vitesse: 3-1
NAC Breda-NEC Nijmegen: 1-1
Heerenveen-VVV-Venlo: 4-1
ADO Den Haag-FC Twente: 1-1
AZ Alkmaar-RKC Waalwijk: 1-0
Heracles Almelo-FC Utrecht :3-1
De Graafschap-Feyenoord: 0-3
Ajax-PSV: 2-0

GOL KRALLIĞI

23 gol: Bas Dost (Heerenveen)
21 gol: Sanharib Malki (Roda).

Haberin Devamı