1. Mevsiminde alışveriş yapın
Bulunduğunuz mevsimin sebze ve meyvelerinin neler olduğunu araştırın. Mevsiminde konserve ya da dondurucuya attığınız yiyecekler sizi ek masraftan kurtaracak. Ancak konserve ve dondurucuda beklettiğiniz besinlerin ne kadar süre dondurucuda bekletilebileceğini de araştırmanız gerekebilir.
Örneğin enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates, yeşil salata ve kereviz derin dondurucuda 12 aya kadar taze kalabiliyor.
Meyvelerin derin dondurucuda bozulmadan saklanma süreleri ise sebzelere göre değişiklik gösterebiliyor. Derin dondurucuda en uzun süre saklanabilen meyveler; şeftali, karpuz, kavun ve elma. Üzüm ve limonun derin dorucuda taze kalma süresi ise en fazla 3 ay. Derin dondurucuda balık, et ve tavuk ise 6 ay kalabiliyor. Bunları dikkat ederek mevsiminde satın aldığınız yiyeceklerden tasarruf yapabilir aynı zamanda sağlıklı beslenebilirsiniz.