Finike Azad'a medikal cihaz bağışı

Azad'a medikal cihaz bağışı

Paylaş
Azad'a medikal cihaz bağışı

Azad'a medikal cihaz bağışı

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA'nın Finike ilçesinde doğuştan Van Der Knaap sendromlu olan Azad Boran Turgut'un (7) yaşamını kolaylaştırmak için gerekli medikal cihazlar yurt dışından temin ettirilerek, aileye teslim edildi.

Finike'de yaşayan öğretmen Gülcan ve Seyfettin Turgut çiftinin oğulları Azad Boran Turgut, çok ender rastlanan Van Der Knaap sendromu ile dünyaya geldi. Yaşı ilerledikçe rahatsızlığı da artan, konuşma ve yürüme yetisini tamamen kaybeden Azad Boran, hareket edemediği için nöbetler geçirmeye ve fenalaşmaya başladı. Doktorlar, küçük çocuğun durumunun daha da kötüleşmemesi için medikal cihazları tavsiye etti ve günlük yaşamını bu cihazlarla sürdürmesini önerdi.

Ailenin yurt dışında satılan cihazları temin edememesi üzerine harekete geçen Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçede yaşayan hayırseverler ile görüşmeler gerçekleştirdi. Kısa sürede ihtiyaç duyulan parayı toplayan Başkan Geyikçi, medikal cihazların siparişlerini verdirdi. Finike'ye ulaşan ve Azad Boran'ın ayakta durma, oturma ve sokağa çıkması için kullanılacak cihazlar Başkan Geyikçi tarafından Gülcan ve Seyfettin Turgut çiftine teslim edildi. Başkan Geyikçi, cihazların temin edilmesinde maddi destek veren hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

Başkan Geyikçi, "Azad Boran'ın ayakta durması, oturması ve dışarı çıkması için medikal cihazlar gerekiyordu. Hayırsever hemşehrilerimizin desteğiyle bu cihazları temin ettik ve aileye teslim ettik. İnşallah Azad Boran bu medikal cihazları kullanmaya başladıktan sonra daha iyi olur. Rahatsızlığının ilerlemesi sona erer. Hayırsever hemşehrilerimizin yardımlarından arta kalan parayı da SMA hastası Aybars bebeğin tedavisi için ailesine aktaracağız" dedi.

Gülcan ve Seyfettin Turgut çifti destekleri için Başkan Geyikçi'ye ve cihazların alınmasına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkürlerini iletti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı