Çameli Azerbaycan'ın milli kahramanın adı Çameli'de atölyeye verildi

Azerbaycan'ın milli kahramanın adı Çameli'de atölyeye verildi

Paylaş
Azerbaycan'ın milli kahramanın adı Çameli'de atölyeye verildi

Azerbaycan'ın milli kahramanın adı Çameli'de atölyeye verildi

DENİZLİ'nin Çameli ilçesini ziyaret eden Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim, Atatürk Ortaokulu'nda kurulan ve Azerbaycan'ın milli kahramanı Mübariz İbrahimov'un adı verilen robotik kodlama atölyesinin açılışını yaptı.

Çameli ilçesi Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen açılış törenine Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim, Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Dr. Asıf Kurban, Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Kerem Yenigün, bilgi ve teknoloji çağına öğrencilerin ayak uydurabilmesi amacıyla atölyeyi oluşturduklarını belirtip, "Başta yazılım olmak üzere çeşitli donanımlar kullanacak olan öğrencilerimizden beklentimiz ileride yeni İHA, SİHA, S500 yapması hedefiyle bu sınıfı kaymakamlığımızca oluşturduk. Aynı zamanda Azerbaycanlı şehidimizin bu atölyeye adını koyarak çocuklarımızın da soydaşlık bilincini pekiştirmeyi amaçladık" dedi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Azeri-Türk kardeşliğini pekiştirmek amacıyla Azerbaycan'daki bir belediyeyle iletişim kurup, yerel yönetimler anlamda iş birliği gerçekleştireceklerini söyledi.

Törende son olarak konuşan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Khazar İbrahim ise, Azerbaycan milli kahramanı Mübariz İbrahimov'un adını taşıyan robotik kodlama atölyesinin açılışını yapmaktan onur duyduğunu ifade ederek, "Geleceğimizin teminatı sevgili evlatlarımız bu atölyede uygulamalı eğitim alarak geleceğe hazırlanacak ve teknolojiye hakim olarak yetişecekler" diye konuştu. Robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştiren Büyükelçi Khazar İbrahim ve beraberindekiler atölyeyi gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.

Sezgin ÖZDEMİR / ÇAMELİ, (Denizli), (DHA)-

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı