Spor Aziz Yıldırım'a büyük şok!

Aziz Yıldırım'a büyük şok!

Paylaş
Aziz Yıldırım'a büyük şok!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında mahkeme hakimi Dilek Gökkoyun ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü eski asbaşkanı ve yüksek divan kurulu üyesi Recep Özcan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı

Yıldırım hakkında toplamda 1 yıl 8 aydan 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

RÜŞVET İDDİASIYLA HAKARET SUÇU

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Yıldırım’ın 27 Haziran tarihinde Kadıköy’de düzenlediği basın toplantısında hakim Dilek Gökkoyun ve Fenerbahçe Spor Kulübü eski Asbaşkanı Recep Özcan’a hakaret ettiği belirtildi. Basın suçlarından sorumlu savcı Sıddık İlgar’ın hazırladığı iddianamede, Yıldırım’ın Recep Özcan tarafından mahkeme hakimi olan Dilek Gökkoyun'a rüşvet vermek suretiyle söz konusu mahkeme kararını aldırdığını, Yıldırım hakkında tedbir karar veren hakim Dilek Gökkoyun'un da rüşvet almak suretiyle kararı verdiğini dile getirdiği yönünde ifadelerinin olduğu belirtildi. Yıldırım’ın Recep Özcan’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar, kamu görevlisi olan Dilek Gökkoyun’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle ise 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamenin kabulü ile Yıldırım, Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

BASIN TOPLANTISINDA KONUŞMUŞTU

Yıldırım'ın 27 Haziran tarihinde düzenlediği basın toplantısında, "Yani elimde yaptığı hadiselerle ilgili işte Konya'daki Hakime para vermişler. Çıkmışlar gitmişler. Yine savcılık hakimlerle uğraşmışlar. Çok söylenecek söz yok burada yani", "Bizlerin hakkında Fenerbahçe'yi yönetemeyeceğimiz şeklinde kararlar almaya çalışıyorlar maalesef hakimlere ve diğer şeylere rüşvete alışkın olduğu için de bu kararı alabiliyor" ve "Türkiye'de bundan sonra şirketlerin başındaki her yerdeki insanları bir hakim bulup ayarlarsanız alırsınız. Bak ayarlarsınız diyorum ayıp ya biz yargıya burda güvenemeyecek miyiz yani" şeklinde sözler sarf ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Arzu KAYA / İstanbul DHA