Spor Aziz Yıldırım'dan flaş talep!

Aziz Yıldırım'dan flaş talep!

Paylaş
Aziz Yıldırım'dan flaş talep!

Ferbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şike davasında aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından yeniden yargılama talebinde bulundu

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan dilekçe, dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda olması nedeniyle başsavcılığa gönderildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ve bu cezası Yargıtay tarafından onanan Aziz Yıldırım yeniden yargılanmayı talep etti. Yıldırım adına İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukatı, "Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin soruşturma sürecinde tutuklama kararlarında yer aldığını." belirtti.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14707","14707","201402","14707-101040.jpg","1", "0","Aziz Yıldırım beklenen başvuruyu yaptı");

Bu nedenle yargılanmanın yenilenmesi gerektiği iddia edilen dilekçe dosyanın Yargıtay'da olması nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Öte yandan, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin şike kararını onamasından sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 1 ay itiraz süresi bulunuyor. Dosya şu anda itiraza yönelik inceleme yapması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bekliyor.

Başsavcılık, 1 ay içinde karara itiraz etmezse dosya, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek. Mahkeme de kesinleştirme kararından sonra dosyayı İnfaz Savcılığı'na gönderecek. İnfaz Savcılığı da, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için yakalama çıkaracak.