Kültür - Sanat Azmetti, botu buldu!
Paylaş
Azmetti, botu buldu!

Yazar Cherly Strayed'in otobiyografik eseri Yaban'ın beyazperde versiyonunda Reese Witherspoon'un giydiği ve filmin bir sahnesinde dağın yamacından fırlattığı trekking ayakkabısını film ekibi bulamadı, olayı kafaya takan bir izleyici buldu

2015 Oscar ödüllerinde En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında aday gösterilen Yaban’ı (Wild) izleyen Chris Keating, Witherspoon’un filmin bir sahnesinde dağın yamacına fırlattığı ayakkabının tekini bulduğunu sosyal medyada paylaştı.

Olay, hikâyenin yazarı Cherly Strayed'ın Twitter hesabıdan, “İnanılmaz bir şey, Chris Keating adlı bir seyirci, film ekibinin bir türlü bulamadığı ayakkabıyı bulmak için kilometrelerce yol katetti” paylaşımında bulunmasıyla ortaya çıktı.

26 yaşında hayatının özeti parçalanmış bir aile, biten bir evlilik ve dibe vurmuşluğun acısıydı Cherly Strayed'ın. İçindeki bu koca boşlukla yaşamak istemediğini anlayıp içgüdüsel bir karar verdi: California’nın çöllerinden Sierra Nevada’nın dondurucu tepelerine, Oregon’un ormanlarından Washington State’in Tanrılar Köprüsü’ne bin 800 kilometreden fazlasını yürüyecekti. Ama yürüyüş konusunda hiçbir deneyimi yoktu ve daha önce bir geceyi bile açık havada geçirmemişti. Yine de kaldıramayacağı kadar ağır bir sırt çantasıyla yola çıktı.

Çıngıraklı yılanların, ayıların, dağ aslanlarının vahşi doğasında çıktığı, hayatını tümüyle değiştirecek bu yolculukta öyle ya da böyle kendisiyle yüzleşti. Yavaşça, bir zamanlar olduğu kişiyi tekrar buldu, güçlendi ve sonunda kendini iyileştirdi.

İşte Yaban, ABD’nin en uzun trekking rotası PCT/ Pacific Crest Trail’ı tamamlamasını konu ediniyor. Kitap, Zennur Anbarcıoğlu çevirisiyle Pegasus Yayınları tarafından yayımlandı.

Haberin Devamı